Започват да издирват Емил и в жилищните сгради в Перник

...
Започват да издирват Емил и в жилищните сгради в Перник
Коментари Харесай

Сменят тактиката в издирването на Емил Боев

Започват да търсят Емил и в жилищните здания в Перник и покрайнината

Шести ден без диря от изчезналия по време на " Сурва " Емил Боев. Властите и доброволците сменят тактиката на търсене на младия мъж, който е забелязан за последно в нощта на 28 против 29 януари, съобщи.

Последният диалог с 25-годишния Емил Боев е бил в 03:00 сутринта в Перник. Разговарял е със собствен другар, само че си е тръгнал смутен и обиден. От този миг нататък на въпросът къде може да е отишъл дава отговор един запис от камера, на който се вижда, че към 4 часа сутринта Емил е в региона на плантация в края на града.

В Перник или отвън града?

От първия ден на издирването до момента, околните са прегледали стотици камери. Според Мартин вероятността Емил да е отвън града е все по-малка, защото издирвателната акция в покрайнините на Перник не е дала резултат. През последните 5 дни в търсенето са се присъединили и доброволци, и експерти от полицията и пожарната. Използвани са термодронове. Водолази са влизали в реките и езерата, само че диря от Емил не е открита.

" Ние персонално обходихме най-малко 3 пъти квадратен километър към вилата, и много направления оттатък, в този интервал от последните 4 дни. От в този момент нататък ще търсим из града, тъй като имаме доказателства, че са налице всички шансове той да е в Перник. След обширен и многочислен взор над записа от ранчото в гората се вижда, че Емил има огромен късмет да потегля надолу, назад към града ", споделя брат му Мартин Боев.

Смяна на тактиката

Днес околните и всички доброволци в акцията сменят тактиката на търсене:

" Отправяме зов към хората в Перник - да ни спомагат в издирването, защото започваме да търсим Емил във всеки блок, в това число в мазетата. Издирваме единствено в часовете сред 10 и 22 часа, с цел да не тормозим хората през нощта. Придружават ни екипи на полицията и пожарната ”, споделя Мартин.

Всички дейности по търсене в жилищните блокове и къщи ще се случват под управлението на полицията. Това удостовери и кметът на Перник Станислав Владимиров:

" Полицията е водеща в това търсене и е целесъобразно жителите да спомагат единствено в случай че виждат, че е в екипа от издирващи има и представител на органите на реда ", посъветва кметът на Перник

Призив към доброволците

На своята фейсбук страница Мартин Боев разгласява специфичен инструктаж, с който предизвестява всички, които желаят да се включат в издирването, по какъв начин да оказват помощ, без да излагат и себе си на заплаха.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР