Започвастроежът на затвора в село Саморановодо Дупница. Той ще бъдепървият

...
Започвастроежът на затвора в село Саморановодо Дупница. Той ще бъдепървият
Коментари Харесай

В понеделник започва строежът на новия затвор в с. Самораново

Започва градежът на пандиза в село Самораново до Дупница. Той ще бъде първият издигнат от 60 години насам затвор у нас. Министърът на правораздаването Крум Зарков ще участва на 19 декември на алегорична първа копка, оповестиха от ведомството.

Финансирането на затворническия комплекс е по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година, план „ Повишаване на потенциала на личния състав, създаване на пилотен затвор, обвързван с образователен център и възстановяване на рехабилитацията на лишените от независимост “. Новият затвор ще дава отговор на всички европейски стандарти. Неговият потенциал е за 400 лишени от независимост.

Българска телеграфна агенция напомня, че на 10 ноември заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова взе участие в откриването на строително-ремонтните работи за построяването на нов арест и модернизиране на затворническото общежитие в Самораново.

Проектът планува изцяло създаване на съвременен арест в една от съществуващите остарели здания на територията на Затворническото общежитие с потенциал до 40 души с постановена мярка „ задържане под стража “. До края на април 2024 година би трябвало да е завършило и реновирането на затворническото общежитие от открит вид „ Самораново ” към пандиза Бобов дол, където ще бъде обособено и преходно поделение (half way house ) за лицата, на които им следва освобождение, с оглед акомодацията им в обществото.

В края на август министър Зарков беше на посещаване в Кралство Норвегия, където на работни против разиска плана за създаване на нов затвор в Самораново. Той включва нов корпус на пандиза, с 200 килии за 400 лишени от независимост, нова постройка за учебно заведение, зала и библиотека за лишените от независимост, нов параклис, нова постройка - център за образование на личния състав и чиновници, ново преходно поделение за лишени от независимост, нови спортни площадки за спорт навън за учащите се в центъра и други

Източник:Константин Костов/БТА

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР