Започването на работа в ново работно място е истинско изпитание

...
Започването на работа в ново работно място е истинско изпитание
Коментари Харесай

Нещата, които не бива да казваме на новите колеги

Започването на работа в ново работно място е същинско тестване за прочувствените и трудови сили.

Всички знаем, или можем да предположим, какъв брой е мъчно на новите хора да се впишат в другата среда - постанова им се да потвърждават професионалните си умения, в същото време да стават симпатични на всевъзможни персони. Понякога сме прекомерно натоварени със задания, с цел да поддържаме връзка с тях. Понякога някои сътрудници се усещат застрашени и се държат към тях отбранително, т.е. жестоко. 

Доста е обезсърчаващо, в случай че след месец на новия сътрудник му се постанова да ни се показва още веднъж - ако към момента не сме му запомнили името. 

Има някои неща, които не трябва да вършим или споделяме, когато имаме нов сътрудник в офиса, напомня Business Insider. Сред несъответствуващите реплики или реакции се включва следното:

" По-добре не се сприятелявай с тази група от хора в компанията " . Дори да имате безусловно основателни аргументи да препоръчате това на индивида и даже да се пробвате да го предпазите от нещо, изявлението ви прави да изглеждате дребнави. Той самичък би трябвало да доближи до извода с кого да се сприятели. По този метод издигате в очите му групата, която съгласно вас не заслужава внимание. Защо " дребнави "? А за какво бихте желали да въвеждате новия човек във вътрешните офис политика и офис битки? Какво може да желаете да получите от това? - биха се замисли мнозина, макар че може да имате положителни планове. Така че по-добре не казвайте това, даже да са минали месеци от идването му на работа. 

" Ух, по този начин ненавиждам... шефа/ компанията/ този екип/ всичко! ".  Не е добра концепция да разкривате тези свои усеща, даже да ги имате с причина, най-малкото тъй като е по-вероятно в сравнението с вас новодошлият да избере да избере да харесва шефа - въпреки всичко той преди малко му е дал работа. 

" Успех ", изказано със жлъч . Ако интонацията ви звучи откровено, няма неприятно, само че в случай че го казвате със спадащия звук на иронията, както се случва да го пожелаят на доста нови сътрудници (в смисъл " Успех ти поисквам в тази ужасна компания/ на тази ужасна позиция), не е добре. Сарказмът не е добър избор на говорене пред новите хора. 

" И ти най-вероятно ще съжаляваш, че си пристигнал тук " . Дайте опция на самия човек да доближи самичък до това умозаключение, опитите за " предупреждаване " са несъответствуващи. 

" И какво ново в... (предишния работодател) ".  Това е една от директните рецепти за отбиване от нас на новия сътрудник. 

" Как върви? Недоволен ли си към този момент? " . Някои питат това, даже в случай че индивидът е почнал преди месец. 

" Казват, че това е правило/ корпоративна политика, само че в действителност никой не го съблюдава ".  Не стимулирайте новодошлите още от началото да не съблюдават разпоредбите. 

" А теб на каква заплата те взеха? ". 

" Придържай се към мен и ще вървиш на всякакви места ".  

" Сега ще ти кажа всичко, което би трябвало да знаеш, с цел да успееш тук ".  Всеки на новата работа има потребност от съвет и менторство, само че вие му ги дайте единствено, в случай че той ги изиска. 

Обръщение с " Ей, ти! " . Не всеки е добър в запаметяването на имена, само че когато имате потребност да поговорите с новодошлия в офиса, попитайте някого по какъв начин се споделя, преди да го сторите, в случай че сте не запомнили. 

" Извинявай ".  Ако се случи да залеете с кафе нов сътрудник, кажете го, несъмнено. Но избягвайте да го казвате при обстановки, в които не се постанова. Дръжте се на висота и в същото време почтително, не създавайте изначало неправилно усещане за себе си. 

" Ти си доста си хубава/ прекрасен. Дали имаш приятел/ другарка? ".  Няма потребност от коментар. 

Нищо . Най-лошото, което може да сторим във връзка с новодошлите сътрудници, е да ги пренебрегваме. Ако пътищата ви се пресекат по време на работа, или те протегнат ръка да поддържат връзка с вас, колкото и да сте изморени, изнервени, заети или друго, бъдете учтиви и ги накарайте да се почувстват добре пристигнали. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР