Започваме зимния сезон с възможно най-високата степен на готовност и

...
Започваме зимния сезон с възможно най-високата степен на готовност и
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Туризмът отчита тенденцията България да се окаже в Covid изолация

" Започваме зимния сезон с допустимо най-високата степен на подготвеност и гостолюбие, при отчитане на комплицираните предпоставки, които не зависят от нас, от позиция на следващата фаза на развиване на пандемията и самобитната изолираност, в която има наклонност България да се окаже ".

Това сподели пред БНР Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.

" Ниският % на имунизация е смъртоносен фактор, който работи срещу българската стопанска система, туризъм, вложения и срещу публичния интерес ", беше безапелационна тя и добави, че процентът на имунизирани на заетите в бранш " Туризъм " е не повече от 50%.

" Предложението на Националния ръб по туризъм за тласъци за имунизация посредством ваучери за туризъм за българското население, без значение от възрастовата група, може да е като втори стадий на въвеждането на спомагателни тласъци. Това ще даде двоен резултат - здравен и стопански. Съжалявам, че служебното държавно управление не възприе тази наша концепция ", счита Полина Карастоянова.

По думите ѝ цените в зимните курорти са съобразени с повишаването на всички базисни запаси:

" Поради несигурността, в която туристическият бранш работеше през последните две години, някои правила влизаха от през днешния ден за на следващия ден - част от обслужващите в областта на туризма потърсиха други места за работа и реализация, където сигурността беше по-висока ".

Карастоянова дефинира като " неравна борба " конкуренцията на българския туризъм с туристическите артикули в страните, където бюджетите за тази сфера са били огромни, а по време на пандемията са даже удвоени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР