Започвамe този текст, а по пътя вече си мушнал поне

...
Започвамe този текст, а по пътя вече си мушнал поне
Коментари Харесай

Какво да направиш с 15-те минути, които спечели, карайки с 200 km/h

Започвамe този текст, а по пътя към този момент си мушнал най-малко две енергийни питиета, няколко кафета и коли, изкъртил си уредбата с " Антилопа ", а от самото начало, без да смъкваш крайници от педала, си карал войнствено с 200 km/h. Със 140 като че ли не може да се почувстваш задоволително жив, междинните скорости приказват за междинни благоприятни условия, а ти - казваш си мислено, до момента в който изпреварваш в спешната лента - не си подобен човек. На некомпетентен водач би му изглеждало, че на два пъти си се разминал на косъм, само че ориста няма пръст, когато пръстите ти са стиснали кормилото.
И ето те, дойде по-бързо от предстоящото - оказа се, че с ненормалното си каране си икономисал цели 15 минути! Времето е отворило скришен прозорец, особено за теб! Безброй рискови маневри, жестока скорост, същинско съревнование по автомагистралата - заслужил си си ги тези 15 минути! А в този момент какво да правиш с цялото това извоювано време, което получаваш на цената на общо взето няколко съвсем подготвени произшествия и избегнати на кантар конфликти с мантинелата? Ето няколко хрумвания.
1. Погледай в една точка  
Спри колата, облегни се обратно и забий взор в нещо - примерно в бетона на постройка. Погледай го малко тоя бетон. Има нещо доста забавно в него, ей там в ъгъла е да вземем за пример малко по-тъмен. Погледай го 15 минути, а след това въздъхни удовлетворен - по какъв начин хубаво оползотворяваш извоюваното време...
2. Поскролвай във Фейса  
Все отново, до момента в който си карал, с едната ръка си направил фотография на километража - време е да покажеш на тия отрепки във Фейса до какви висоти си достигнал. После ще се почувстваш ужасно поласкан от това, че Даката - твой другар по чашка - е написал утвърдителен коментар. 
3. Пусни радиото и послушай вести за произшествия  
Постой в колата и пусни радиото. Послушай малко вести за произшествия. Тези неща постоянно се случват на някакви други хора и в никакъв случай няма да ти се случат баш на теб. Твоят присъщ гений да се справяш с високи скорости ти подсигурява, че ти в никакъв случай няма да попаднеш в черните летописи като тия наивници.
4. Чувствай се като Вин Дизел  
Все отново си гледал 10 пъти седемте " Бързи и гневни ", тъй като са мега яки коли и екшън, батка, айде и ние да се пуснем на една нощна гонка по Околовръстното в София, па да забележим тъпите куки по кое време ще ни заловен с тия бараки. 
5. Възхити се на автомагистралите в Германия  
Твоят непретенциозен културен европейски опит непроменяемо се свързва с немските автомагистрали - общо взето ти друго не съумя да попиеш от тази страна, с изключение на възприятието за лекост, просторност, меко пенлив под гумите асфалт. Използвай 15-те си минути, с цел да затвориш очи и да си спомниш с носталгия за това немско инфрастуктурно знамение, което вечно ще остане в сърцето ти.
6. Препсувай велосипедистите  
Велосипедите са за тъпанари, скутерите за хомосексуалисти, метрото за пенсионери, а ходенето пеш за изпаднали, вечно нещастни хора - мислиш си, до момента в който палиш цигара в колата и подминаваш следващия байкър. Едва удържаш на спонтанните мечти по какъв начин лекичко ги закачаш с колелото, не едвам ги отрепеш баш, само че най-малко някакви леки провали, сякаш инцидентно си ги бутнал. Не могат да си вземат по една кола, ми се юрнали да карат. Не могат да пораснат в никакъв случай някои хора, не схващат, че да покараш с 200 е удостоверение за зрялост.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР