„Започваме тази конференция с едно голямо благодаря, защото този план

...
„Започваме тази конференция с едно голямо благодаря, защото този план
Коментари Харесай

След повече от година: ЕК даде зелена светлина за Плана за възстановяване

„ Започваме тази конференция с едно огромно благодаря, тъй като този проект е близо 10% от нашата стопанска система и дава опция на България да се трансформира “, съобщи Кирил Петков при започване на брифинга дружно с Урсула фон дер Лайен.

По думите му по този метод страната ни ще стане енергийно самостоятелна и ще отключи капацитета на България за геотермали. Петков не пропусна да подчертае, че в документа е включен и върховенството на закона посредством засилен надзор върху основния прокурор, промяна на КПКОНПИ, която „ в действителност да стартира да работи “, акцентира Петков. Той регистрира вложенията в БДЖ и образованието.

„ Чакам с огромно неспокойствие да видя нововъведенията в Европа. Това изисква вложения, по тази причина сме тук през днешния ден, с цел да дадем старт на последващо потомство Европейски Съюз, които създадохме да преоформим нашия континент “, съобщи Урсула фон дер Лайен.

Тя благодари на България за изключителната благотворителност на българския народ към бежанците от Украйна. „ Европейските фондове са по-гъвкави, с цел да бъдат налични за вас и да се покрият разноските на бежанците.

„ Това е един от най-зелените проекти, които сме получили в Европейска комисия, доста е значимо да имате траектория за понижаване на излъчванията с 40% до 2025 година. Вие се насочвате към две от главните значими тематики за механизма за инспекция, промяната на КПКОНПИ и отчетността на основния прокурор, като това са две значими стъпки от механизма за съдействие “, разгласи Фон дер Лайен.

На въпрос дали Европейска комисия поддържа спецправосъдието и дали е имало изискване от тяхна страна за основния прокурор, тя съобщи, че има ясни цели разказани в проекта, като главното е отчетността, като това се отнася за всяка една тематика. Урсула фон дер Лайен не пожела да разяснява стъпката подхваната от ръководещото болшинство за закриване на спецправосъдието, което беше основано точно по условие на Европейски Съюз.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР