Започваме с проверки на местата за настаняване и въобще на

...
Започваме с проверки на местата за настаняване и въобще на
Коментари Харесай

Започват проверките на туристическите обекти, ски пистите и съоръженията за новия зимен сезон

Започваме с инспекции на местата за настаняване и изобщо на всички тези обекти, в които в предишните интервали сме открили някакъв вид нарушавания – било свързани с проблеми с категоризацията, било с нелоялни практики от вида „ дадено, само че неизпълнено “, заяви пред Дарик радио ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

„ Всичко това е належащо, с цел да сме спокойни, че обектите са подготвени да посрещнат туристите. Ще го създадем още преди разгара на зимния сезон “, увери той.

„ Имаме желание взаимно с сътрудниците от Министерството на туризма, както и с Държавната организация за метрология и механически контрол да правим инспекции във връзка с оборудванията в ски пистите и в ски зоните. Ще проверим и самите ски писти за съществуването на осведомителни табели, обозначаващи категорията на съответната писта и нужната информация за безрисковото потребление на оборудванията “, добави Маргаритов. Той напомни, че контролният орган може да спре даването на сходна услуга, в случай че откри, че е рискова.

Димитър Маргаритов удостовери, че и през този зимен сезон инспекторите ще ползват метода „ скришен клиент “, защото той „ дава своите положителни резултати за определяне на нарушавания “. „ Разбира се, ние не можем да навлезем в най-тънки елементи на обяснението му, тъй като по този метод ще дадем опция на търговците да схванат какви са дребните секрети на този прийом. Но наши инспектори, за какво да не кажем и „ под прикритие “, ще правят контролни покупки в туристически обекти. Целта ще е да се види в действителни условия по какъв начин действа съответният обект и там, където има някакво нарушаване, към този момент след легитимация и осъществяване на цялостна инспекция, в това число и документална, ще бъдат налагани наказания “, изясни той.

Маргаритов напомни, че за административни нарушавания санкциите са от 500 до 3000 лева, а за нелоялни търговски практики, изразяващи се в заблуждаваща информация по отношение на потребителите или икономисване на значима такава – до 30 000 лева при в началото и до 50 000 лева при наново нарушаване. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР