Започваме процедурата за промяна на Плана за управление на парк

...
Започваме процедурата за промяна на Плана за управление на парк
Коментари Харесай

Димов потвърди - държавата ще опита да застроява и Витоша

Започваме процедурата за смяна на Плана за ръководство на парк " Витоша " . Това удостовери пред Българска национална телевизия екоминистърът Нено Димов. Припомняме, че самодейността потегли от спортния министър Красен Кралев - с обяснението София да може да кандидатства за Младежката зимна олимпиада през 2024 година. За задачата ще е належащо да се строят нови спортни уреди и да се ремонтират остарели.
На въпрос за какво е нямало представители на екоминистерството в комисията, която прави предлагането, Димов отговори, че това би означавало, че подопечното му министерство ще би трябвало да се самооценява, защото екоминистерството следва да даде или да не даде утвърждение. Витоша заслужава доста повече, счита екоминистърът.
Същевременно, Димов повтори изказванието, че сегашният План за ръководство на Витоша не разрешавал да има ремонт на лифтове, съответно на Драгалевци . Той съобщи, че би трябвало първо да бъде изменен проектът, с цел да има капиталово предложение. И не можа да изясни за какво е имало ремонт на употребената от " Мачирски спорт " територия – още веднъж място на Витоша, като само сподели, че ремонт било едно, а замяна - друго. Аргументът за смяна на проекта на Димов обаче е – за какво да продължаваме да караме " Запорожец ". Той настоя и, че лифтът на Драгалевци бил в естествен парк " Витоша ", а Мачирски - не.
Припомняме, че що се отнася до Драгалевци, виновна за лифта е " Витоша ски ". Компанията не желае да ремонтира и подменя лифта, тъй като не ѝ разрешава Планът за ръководство. Само че, според член 54, алинея 1, т. 6 от Закона за горите: се учредява за, които са търпими градежи по Закона за устройство на територията, в това число за потребностите на главен ремонт, реорганизация, замяна и/или рационализация - за период до 20 години.
Димов разяснява и предстоящото на втора инстанция решение на Върховния административен съд (ВАС) за Плана за ръководство на парк " Пирин ". То се чака на 15 ноември, откакто на първа инстанция Върховен административен съд отряза страната с мераците ѝ да трансформира проекта без екооценка, а самодейността за това е на Димов и на Валери Симеонов. Както съдът реши, по този начин ще е, уточни екоминистърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР