Започваме по същество с една от най-важните новини в последните

...
Започваме по същество с една от най-важните новини в последните
Коментари Харесай

Ясното послание на Васил Божков

Започваме всъщност с една от най-важните вести в последните дни в българския футбол. Когато един от най-успешните притежатели в актуалната история на ЦСКА разгласи, че още веднъж ще влага във футбола, професионалният ни ангажимент изисква да обърнем съществено внимание на събитието. За тези, които по една или друга причина се направиха, че нищо не се случва, насочваме едно значимо конкретизиране. До този миг се водеха полемики и разногласия по отношение на хората, които стоят зад ЦСКА 1948.

Естествено, името на Васил Божков фигурираше във всеки един лист. И няма по какъв начин другояче, защото е обществена загадка, че доближени до крупния предприемач обезпечават огромна част от издръжката на “червените”. Въпреки всичко се пораждаха подозрения по отношение на това доколко Божков е подготвен да се ангажира с развиването на клуба. Ето че тези въпросителни отпаднаха.

Няма безусловно никакво значение на каква стойност е спонсорският контракт на “Еврофутбол” с “червените”. Има нещо доста по-съществено. Милиардерът избра да постави на екипите на ЦСКА 1948 най-сериозния и различим собствен бранд.

Само добряк може да счита, че единствената цел е рекламата. Ако това е замисълът, логото на компанията щеше да грее на фланелките на голям брой тимове в България. Това не би представлявало необикновен финансов проблем за някогашния притежател на ЦСКА. Тук е мястото да споменем една много значима детайлност. Като изключим ЦСКА 1948, “Еврофутбол” не стои на екипите на нито един различен роден футболен клуб. Посланието на Васил Божков е ясно: “Аз заставам зад този ЦСКА”!

Не подценяваме сегашните управници на ЦСКА 1948, само че отпред с един от най-богатите и авторитетни българи, краските в клуба ще придобият друг отенък. Специалистите, медиите, почитателите и като цяло футболната общност, ще погледнат с друго око на “червените”.

Вече прозират съществени планове. Всички знаят, че един от най-успешните притежатели на ЦСКА поддържа ЦСКА 1948. Със сигурност Божков не е привикнал да играе втора цигулка и точно заради тази причина упоритостите му би трябвало да са огромни. Още повече, че има солидна корпоративна поддръжка.

Феновете още помнят двете шампионски трофеи по времето на боса на “Нове” и огромните евромачове на “армейците” против Шахтьор Донецк, Милан, Блекбърн, Стяуа, Байер Леверкузен, Хамбургер, Монако, Бешикташ и историческата победа като посетител над настоящия тогава победител в Шампионската лига - Ливърпул…

Тук напълно разумно поражда въпросът възобновява ли се с цялостна мощ борбата за достоверност. Да не забравяме, че през 2016 година Божков даде възстановителен проект и бе труженик за спасението на ЦСКА. Няма да навлизаме в детайлности, защото през последните две години всичко е казано и написано, и всеки здравомислещ човек е осъзнал истината.

“Червена” България би трябвало да се сплоти за спасението на достоверния ЦСКА. Това може да стане като се платят отговорностите. Повече няма да има изненади, защото са закрепени. Нали по тази причина имаше търг за активите. Там е нужно да се насочат всички старания. Държавата също би трябвало да бута в тази посока. Да си събира задълженията, защото по този метод ще покаже, че не потъпква личните си правила и закони. Ако държавните управници показват воля и кардинална позиция, може единствено да извлекат дивиденти.

Нека този, който има чисти планове, да поеме жезъла на ЦСКА. Без да обръща внимание на актуалното злополучие - платените клакьори и тролове, чиято единствена цел е да намират хора, които са непознати на измамата и далаверата. Да ги очернят и по този метод да обират неодобрението на обществото, с цел да прикриват своеволията на своите господари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР