Започваме есенната инициатива „Моето зелено училище, моята зелена детска градина“,

...
Започваме есенната инициатива „Моето зелено училище, моята зелена детска градина“,
Коментари Харесай

Билева: Над 600 дървета засаждаме в дворовете на детски градини и училища тази есен

Започваме есенната самодейност „ Моето зелено учебно заведение, моята зелена детска градина “, която осъществяваме от три години по концепция на кмета на София Йорданка Фандъкова. Тази есен ще засадим над 600 широколистни дървета в над 20 детски градини и учебни заведения. Това сподели през днешния ден заместник-кметът на София по направление екология Десислава Билева, която взе участие в засаждането на дървета в двора на Детска градина 90 в регион „ Надежда “, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

В самодейността се включи и олимпийската шампионка Стойка Кръстева и кмета на региона Димитър Димов.

Инициативата стартира от ДГ 90 в регион Надежда, където дружно с децата бяха засадени 20 широколистни дървета от типа липа, явен, чинар. Детското заведение е едно от 50-те в София, които развиват в своя двор и био градинка, в която учат децата по какъв начин се отглеждат зеленчуци и подправки.

„ Включвам се в самодейност на Столична община, тъй като за мен е значимо София и цяла България да стане по-зелена. Радвам се да видя децата да се учат да засаждат и отглеждат дървета, както и в грижа за природата. “ - съобщи Стойка Кръстева.

Директорката на детската градина госпожа Катя Йорданова уточни, че след възобновяване на постройката на детското заведение по стратегия „ Региони в напредък “, продължаваме с поддръжката на общината с озеленяваме на двора и превръщането му в още по-красиво място за децата.

Над 50% от територията на София е зелена, сподели също зам.-кметът Билева. Заедно с пролетната самодейност за засаждане на дървета в учебни заведения и детски градини тази година засаждаме над 1000 дървета.

През пролетта в града засадихме над 2100 дървета в града, а за есента се плануват повече. Над 1200 са по улици и булеварди и 350 в паркове и градини. Използвани са широколистни типове като липа, кестен, каталпа, явор, явен, акация, чинар, дъб, габър.

Над 5000 са новите дървета от предходната година, сподели също Билева.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР