Започваме дебата по вота на недоверие на тема Сигурност, когато

...
Започваме дебата по вота на недоверие на тема Сигурност, когато
Коментари Харесай

Несигурността и престъпността седят в Министерския съвет според Корнелия Нинова

Започваме дебата по вота на съмнение на тематика " Сигурност ", когато преди малко задържан се е отклонил от втория етаж на Районното ръководство на полицията в Пловдив. Това бяха първите думи на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при представянето на претекстовете за вота на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов. Нинова прикани министъра на вътрешните работи Валентин Радев той да бъде заловен до края на дебата, до момента в който не е пуснал брада и да се укрие.

Управляващите приватизират бранш " Сигурност ", като го трансферират в частни ръце, сподели Нинова. Тя напомни, че в предизборната стратегия на ГЕРБ са обещани още 6000 служители на реда и да има полицейско наличие във всяко обитаемо място. Според нея до в този момент са назначени 1000 служители на реда, а 2000 са напуснали заради демотивиране. Нинова подлага на критика и ограниченията в местата за осъществяване на санкции и отнемане от независимост. " От най-охранявания затвор двама рискови нарушители бягат през централния вход измежду бял ден и ги преследва единствено чистачката. Разбира се, два месеца Министерство на вътрешните работи ги търси ", сподели Нинова и напомни, че те са се изпозастреляли в Ботевград.

" Кой оказва помощ на наркотрафикантите, кой толерира мутренски групировки ", попита Нинова, като се базира на изявления на вицепремиера Валери Симеонов. Според нея тези думи на Валери Симеонов значат, че несигурността, неустойчивостта и престъпността седят на масата в Министерския съвет.

" Г-н Борисов ли, който преди една седмица сподели – щом Българска социалистическа партия желаят избор на съмнение, значи контрабандата е намаляла или ОЛАФ – най-вероятно службата ОЛАФ, лъже и ви завижда ", сподели Нинова и описа за случай на разобличаване на огромна контрабандна скица. Менда Стоянова от ГЕРБ й отговори, че разкритията на ОЛАФ са с помощта на работата на българското държавно управление, което е предало данни след 6-месечно следствие.

Депутатите от " Воля " ще бойкотират гласуването на вота на съмнение, тъй като множеството от тях са във Варна за акция на водача им Веселин Марешки за запълване на дупките по пътищата.

Движение за права и свободи оповестиха, че ще поддържат вота на Българска социалистическа партия, само че не всичките им депутати са в залата. ГЕРБ и " Обединени патриоти " имат 122 гласа при нужни 121 за избавяне на държавното управление.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР