Започваме да строим магистрала Струмица - Петрич. Това заяви в

...
Започваме да строим магистрала Струмица - Петрич. Това заяви в
Коментари Харесай

С Македония ще строим магистрала Струмица - Петрич


Започваме да строим автомагистрала Струмица - Петрич. Това съобщи в македонския град министър председателят Бойко Борисов, който се срещна с македонския си сътрудник Зоран Заев.
Много хора посрещнаха двамата водачи, скандирайки „ Зоки, Зоки “, както е галеното име на Заев, а по-късно „ Бойко, Бойко “.

Един от жителите на Струмица реагира на думите на Борисов: „ Айде започвайте по-бързо, че желаеме работа “.
Двамата поставиха венци пред паметника на починалия президент Борис Трайковски.

Трайковски беше президент на Република Македония в интервала от 1999 година до 26 февруари 2004 година, когато почина при самолетна злополука над Босна и Херцеговина. Той организираше уравновесена политика и беше другар на България. Трайковски, както и Заев, е родом от Струмишко.

Хората задаваха и други въпроси, само че двамата министър-председатели не съумяха да отговорят на всички и се оправиха към мястото, където ще се проведат договарянията.

В Струмица през днешния ден се организира първото взаимно съвещание на държавните управления на Република Македония и България. От българска страна в съвещанието вземат участие вицепремиерите Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, министрите Валентин Радев, Николай Нанков, Нено Димов, Румен Порожанов, Ивайло Московски, Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова.

На него ще се разискват опциите за активизиране на връзките сред външните министерства, взаимоотношението и взаимопомощта при бедствия, поддръжката на образованието и подготовката на бойците от македонската войска, съдействието в региона на връзките, вложенията и енергетиката.
Ще бъдат подписани двустранни документи въз основа на постигнатите договорености и в сходство с Договора за другарство, съдействие и добросъседство, подписан през август. По-рано държавното управление в Скопие заяви, че напредъкът на добросъседските връзки сред двете страни ще бъде маркиран с приемане на взаимна декларация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР