Започваме да питаме по всички въпроси, заяви тойЗащо прокуратурата и

...
Започваме да питаме по всички въпроси, заяви тойЗащо прокуратурата и
Коментари Харесай

Пеевски ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента 


Започваме да питаме по всички въпроси, съобщи той

" Защо прокуратурата и службите не подхващат или не оповестяват данните за инспекции и каузи по случаи с висока социална сензитивност, свързани с президентската администрация, макар многочислените медийни изявления и обществено оповестени сигнали? "

Това запитване насочи към основния прокурор, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефовете на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Според Пеевски в обществото не би трябвало да остават подозрения за институционален чадър или прикриване на нарушавания, свързани със корист с власт или корупционни практики, защото само по този метод страната ще потвърди своята евроатлантическа ценностна принадлежност и правила.

Той упорства способените органи да осведомят за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които неведнъж е писано и говорено в общественото пространство. Скандалните разкрития, поради които Пеевски дефинира президентството като “тъмна институция, цялостна с доста кеш ”, станаха известни като Кешгейт - пътят на Копринката на името на президентския консултант Николай Копринков.

Преди седмица Делян Пеевски разгласи, че ще търси информация за “пътя на Копринката ” и така наречен “Касиери ” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните държавни управления на Румен Радев.

" Обществото има въпроси, а ние сме определени от хората и аз задавам тези въпроси. Къде са тези каузи и за какво нищо не е обявено ", запита ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко би трябвало да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши ", безапелационен е Пеевски.

www. dnes. bg/

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР