Започвам консултациите (с партиите - бел. ред.) другата седмица. Нека

...
Започвам консултациите (с партиите - бел. ред.) другата седмица. Нека
Коментари Харесай

Радев: Започвам консултациите другата седмица

Започвам консултациите (с партиите - бел. ред.) другата седмица. Нека малко се поуталожат страстите, опълчването и ще ги свикам " съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Кърджали, където произнесе слово за 110-ата годишнина от освобождението на Кърджали.

 

Президентът поздрави Вежди Рашидов за избирането му като ръководител на 48-ото Народно заседание и му пожела цялостен мандат.

 

" Народното събрание стартира да взема решение своите вътрешни проблеми. Очаквам в най-скоро време да стартира да работи за хората ", добави Радев

 

На тържественото честване президентът одобри почетния строй на представителните роти на Българската войска.

 

48-ото Народно заседание си избра ръководител - Вежди Рашидов след 52-часово първо съвещание. Парламентът е разблокиран, а групите - образувани. 

След избирането си Рашидов заяви, че е приел да стане ръководител, тъй като зад него е застанало болшинство.

 

Новият ръководител даде обещание да е консенсусен и прикани да бъде понижено " перченето ".

 

Преди това денем Радев предизвести от Брюксел: Ако депутатите не конституират парламент, може да се стигне до цялостен блокаж на страната ".

Запитан за думите на конституционния арбитър Янаки Стоилов, че президентът може да стартира консултациите с партиите за сформиране на държавно управление, даже и в случай че Народното събрание не успее да избере ръководител, той отговори, че може да го направи, когато има структурирани парламентарни групи. 

" Очаквам народните представители да изпълнят дълга си към българските жители и към страната, и да конституират парламент. Проблемите, които би трябвало да се вземат решение, са доста. Много закони чакат, съобщи той преди началото на втория ден от съвещанието на Европейския съвет. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР