Започвам да пиша този текст в 03:30 часа българско време.

...
Започвам да пиша този текст в 03:30 часа българско време.
Коментари Харесай

Евробоецът се събуди! ЦСКА се завърна у дома...

Започвам да пиша този текст в 03:30 часа българско време. Няма значение какъв брой часа локално е. Тук, в Базел, където времето просто спря! Как да заспим, когато се разсъни ЦСКА? Евробоецът на България, историческият подобен, носил популярност на страната ни и горделивост на няколко генерации българи, още веднъж е тук! Завърна се вкъщи - в елита на футбола на Стария континент. Направи го по безапелационен метод и в Сърцето на Европа - Швейцария. Головете на Тиаго и Ахмед Ахмедов на " Санкт Якоб Парк " изкараха на показ най-искрените, чисти и неописуеми страсти на всеки един българин тук. И на милиони по целия свят. Защото български тим надигра и победи един от най-стойностните тимове в Европа. Четвъртфиналист! Най-великият спорт е детонация от страсти. Които няма по какъв начин да се скрият. И не би трябвало.

Вярвах в този огромен триумф. Вярвах в подвига. Защото това в действителност е героизъм. Датата 1 октомври става все по-паметна за ЦСКА. На нея " армейците " победиха Нотингам като посетители преди 40 години. На нея Левкси отнесе 4 гола от Стоичков. На нея " алените " изкрещяха на цяла Европа " Ние се завърнахме! ". Направиха го с добър футбол. Срещу 1/4-финалист в шампионата през предишния сезон. Срещу съпетник, който победи 9 пъти в последните си 10 семейства в мачове от евротурнирите. ЦСКА вкара 3 гола на отбора, който завоюва 5 от тези победи " на нула ". Който се разправи с Айнтрахт, ПСВ, Хетафе, Трабзонспор. Който размаза Краснодар с 5:0. Който има в пъти по-голям бюджет. И го направи с класа. С геройство и " армейски " дух. На терена в действителност имаше генерали в бяло. След гола на Базел имаше единствено един тим - ЦСКА! И този тим, несъмнено недооценен и неглижиран от домакините, им натри носовете.
 Снимка 498536
Източник:

Чириако Сфорца. Проучил бил противника. Едно име на футболист не пожела или не можа да спомене. Сега знае най-малко две - на Тиаго и Ахмедов. Прочете ги на двете електронни табла на " Санкт Якоб Парк ". Чириако изглеждаше като чирак на Стамен Белчев в треньорската специалност по време на мача. На този Стамен, от Хасково, както обичат да го назовават някои. Който не можел да се мери с господин Бруно Акрапович. Този Стамен, който не ставал - тъй като не бил добър мотиватор. Добряк, не може да тропне на масата като Стойчо Младенов в Самоков. И да стимулира футболистите. Къде сте в този момент, господа критици? Не е неприятно да се изгледат най-малко 2-3 тренировки, водени от Белчев, и след това да се лепват етикети и избрания. Този Стамен от Хаково, който стана вторият треньор на ЦСКА след Стоян Орманджиев, безконечна му памет, отстранил в един сезон 4 тима подред в Европа. Ясно, в първия случай " алените " играха исторически полуфинал за КЕШ и сравнението е леко несвоевременно, ще кажете. Но обстоятелствата са си обстоятелства. И, с оглед настоящия формат на шампионатите, влизане в групи си е пробив, за какъвто всякога мечтаем, само че рядко виждаме. Тогава ЦСКА отстранява Слиема от Малта, Олимпиакос от Гърция, Гурник от Полша и Линфийл от Северна Ирландия. Сега жертви на Стамен Белчев станаха Сиренс, още веднъж от Малта, Б36, БАТЕ и Базел. Добре ли е? Добре е! Много е добре! Стамене, усмихвай се по-често. Защото с изключение на добър човек си и добър треньор. И направи по този начин, че милиони " червени " сърца да туптят със скоростта на болид от Формула 1.
 Снимка 498761
Източник:

А какво да кажем за " ментетата " на Стойчо Стоилов? Поредните такива... Като Юга и Санкаре, за които писах още след първия им мач за тима, че ще се потвърдят като трансферни попадения. Срещу Базел Амос изигра съвършен мач. Мачкаше всичко в синьо и алено като валяк на терена, водач в средата, с огромна заслуга за триумфа. До момента повече от двамата се доказваше Санкаре, в този момент функциите се размениха. Мазику? Някой помни ли слаб мач и на това " менте ", привлечено от не помня коя дивизия на не помня кое състезание? Бусато? Ок, този път не избави дузпата. Но избави две в Европа досега. А против Базел се отличи със супер реакция при рисков удар през първото полувреме. Гълъбов - и той не ставал за ЦСКА... На нетипична позиция, в най-важния мач досега, беше съвсем съвършен. И заслужава похвали. Жеферсон? Той си стана опорен халф. Тези " ментета " очевидно могат да печелят евромачове за историята даже на нетипични за тях позиции на терена. Соу " менте ", Кейта " менте "... Е, всичките дадоха отговор на терена. И, повярвайте, ще продължат да го вършат.
 Снимка 498762
Източник:

ЦСКА се разсъни, а " алена " България не заспа! Такава е ориста ба ЦСКА, да бъде в елита на Европа. И да води до безгранична полуда от неизмерима наслада всеки един, влюбен в тима. Тази полуда в никакъв случай не ще почине. Това се пее в Сектор " Г ". Няма да почине и ЦСКА. Защото е обществен феномен.

Радвайте се, " армейци "! Футболът е за хората. Тези вечери, нощи и утрини са за вас! Те се помнят до финален мирис. Вие знаете добре - не омразата, печели любовта!

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , ПРАТЕНИК НА ТОПСПОРТ В БАЗЕЛ, ШВЕЙЦАРИЯ
 ЦСКА се класира за групите на Лига Европа след победа над Базел с 3:1
ЦСКА го направи, ЦСКА докосна небето! Генерали на терена в Базел! Евробоецът на България е в групите на Лига Европа!

Селекцията на Стамен Белчев сложи на колене швейцарския гранд след успех с 3:1 на " Санкт Якоб Парк "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР