Започвам да чета в тоя сигнал едва ли не политически

...
Започвам да чета в тоя сигнал едва ли не политически
Коментари Харесай

МВР министърът нападна оплакалите се от началнически произвол барети

Започвам да чета в тоя сигнал надали не политически подтекст, тъй като има други способи да бъде решено. Това сподели вътрешният министър Валентин Радев на въпрос за писмото на командоси от Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ) против практиките, които началникът им Георги Гайков ползва, съобщи БГНЕС.
Валентин Радев изрази " леко неодобрение ", че не е бил сезиран авансово, с цел да вземе ограничения, " а вършат друго, само че по този начин са решили ".
На уточнението дали в протеста на част от баретите съзира политически подтекст, той сподели: " Започвам и това да си мисля, само че очаквам инспекцията ".
Министърът обърна внимание и на получателите. " Те от кого чакат, да задам аз въпроса по този начин, от кого чакат решение? Политическо решение ли чакат или професионално? Ако чакат професионално, да се извърнат към професионалното управление, те не са го създали ", сподели вътрешният министър.
Припомняме, че 27 от членовете на СОБТ изпратиха отворено писмо до вътрешния министър, Народното събрание и други институции, в което настояват, че отрядът се управлява непрофесионално като се нарушават съществени правила на работата в Министерство на вътрешните работи. След това стана ясно, че министерството прави вътрешна инспекция по данните в писмото. В него се упорства инспекцията да обхване организацията на работа на отряда, професионалното управление, в това число кадровата политика и провеждането на състезания. Командосите са недоволни от основаването на атмосфера на съмнение сред чиновниците в отряда и опити за разпра в отряда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР