Започва трети тур от преговорите за развод между Великобритания и

...
Започва трети тур от преговорите за развод между Великобритания и
Коментари Харесай

Преговорите за Брекзит удрят на камък по три въпроса

Започва трети тур от договарянията за " бракоразвод " сред Англия и Европейския съюз. Двете страни не могат да се схванат даже по какъв начин да назовават тези срещи - " преговорни рундове ", " извършения за инвентаризация " или " информативен продан ", показва коментар на европейския редактор в Би Би Си Катя Адлър. Тя самата ги дефинира като " танц на изчакването ". 

Британските договарящи от дълго време са разочаровани от формата на месечните срещи. Те считат, че престоят им в Брюксел в продължение на дни не им дава опция да се съветват с Лондон, когато се стигне до невъзможност, с цел да се сформира проект Б и да се придвижи диалогът напред. 

Преговарящите на Европейския съюз отхвърлят по-гъвкав жанр на договаряния, тъй като вместо да се съветват с ръководещите единствено в една столица, те би трябвало да се съветват с тези в 27 столици, плюс Европейския парламент. 

Източници на Би Би Си показват, че Англия разполага единствено още с две седмици, с цел да реализира напредък по проблемите на развода. Иначе, европейските водачи е доста малко евентуално да гласоподават на тяхната декемврийска среща да удължат договарянията, с цел да се включат комерсиална договорка и съглашение за пътуването, както мощно желае Англия. 

В момента има три водещи въпроса на преговорната маса - правата на жителите на Европейски Съюз във Англия и надлежно назад, въпроса за ирландската граница и парите, които Европейски Съюз споделя, че Англия му дължи, поради дълго- и краткосрочни финансови съглашения, направени до момента в който тя е член на Съюза. 

Главният договарящ от страна на Кралството Дейвид Дейвис упорства, че доста огромен напредък е бил реализиран, само че неговите сътрудници от Европейски Съюз не са толкоз сигурни. 

Особено мъчно е по въпроса за парите. 

Някои членки на Европейски Съюз, като Полша и Швеция, са склонни да се придвижат напред към диалози за бъдещите си връзки с Англия, до момента в който други като Германия и Франция са по-предпазливи. 

Ако декемврийската среща мине, най-ранните нови договаряния за бъдещата връзка на Европейски Съюз и Англия може да бъдат на идната среща на водачите на Европейски Съюз през март 2018 година Това е прекомерно късно за бизнеса от двете страни на Ламанша, който чака повече изясненост. Освен това през март 2018 година ще стане една година откакто Англия задейства Член 50 - формалния развой за овакантяване на Европейски Съюз. И е 6 месеца откакто Европейски Съюз желае официално да е затворил договарянията за Брекзит, с цел да може да гласоподава всяко подписано съглашение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР