Започва тестове на модела Vision-S, показан на CES 2020 в

...
Започва тестове на модела Vision-S, показан на CES 2020 в
Коментари Харесай

Sony гледа към пазара на електромобили

Започва проби на модела Vision-S, показан на CES 2020 в Лас Вегас

Vision-S наподобява идеален, като съвсем всичко, което прави японската компания
(снимка: Sony видео)

Tesla може да се натъкна не непредвидена конкуренция на пазара за електрически автомобили. Този път не от обезсърчителен стартъп, а от потвърдено име в хай-тек промишлеността като Sony и нейния Vision-S.


Японската компания се отдръпна от някои пазарни ниши, само че наподобява търси нови благоприятни условия и една от тях евентуално са електрическите автомобили. Производителят на геймърски конзоли и датчици за изображения стартира полеви тествания на електрическия автомобил Vision-S, показан с демонстрационна цел на ревюто CES 2020.
още по тематиката
Малцина чакаха прототипът на електрическия автомобил да стигне до конвейера за серийно произвеждане, само че събитията като че ли се развиват тъкмо в тази посока. Sony разгласи началото на проби на Vison-S в действителни пътни условия.

В оповестеното видео компанията демонстрира по какъв начин Vision-S слиза от камион в Токио и се плъзга по асфалта с финес, въпреки и с уточнението, че електрическият автомобил ще й помогне да доразвие своите сензорни и аудио технологии. Прототипът се приготвя за тестване по публичните пътища още тази година.

Vision-S може да се трансформира в непредвиден съперник на Tesla. За разлика от някои стартъпи, които вършат мощни изказвания, само че към момента не могат да предложат приключен и конкурентен артикул на пазара, Sony има задоволително пълномощия и финанси за всеобщо произвеждане на електрически транспортни средства.



Самият Vision-S се задвижва от два електродвигателя с мощ 270 к.с., един на предната ос и един на задната. Колата форсира до 100 км/ч за 4,8 секунди и развива оптималната скорост 240 км/ч.

Демонстрираният на CES 2020 електрически автомобил имаше автопилот от второ равнище, т.е. деен круиз надзор. Но до началото на всеобщото произвеждане е доста евентуално Sony да означи прогрес в тази област. Vision-S разполага с 33 датчика за самостоятелно шофиране и други функционалности като различаване на хора и предмети както вътре, по този начин и отвън автомобила.

Електромобилът се концентрира и върху развлеченията: той е оборудван със система 360 Reality Audio с високоговорители във всяка от четирите облегалки за глава, както и с панорамен сензорен екран.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР