Започва шестото издание на най-голямата социално отговорна програма на Лидл

...
Започва шестото издание на най-голямата социално отговорна програма на Лидл
Коментари Харесай

Стартира обновената социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за нашето утре“ | В продължение на един месец Лидл България ще отделя по 5 ст. за всеки касов бон

Започва шестото издание на най-голямата обществено виновна стратегия на Лидл България – „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден “. От през днешния ден до 18 октомври клиентите на Lidl ще способстват за събиране на фонда, като компанията ще отделя за всеки касов бон в този интервал по 5 ст. Събраната сума ще бъде дарена за социалнозначими планове. Кандидатите за финансиране по програмата могат да изпращат своите планове до 28 октомври в това число.

Тази година самодейността „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден “ бе трансформирана след огромно изследване на настройките и потребностите на локалните общности и неправителствените организации. Беше извършено и допитване до институции и медии за настоящите национални цели. Обновената стратегия прибавя спомагателни тематични области, фокусирани към настоящите провокации пред обществото ни, и уголемява достъпа до програмата за младежи под 18-годишна възраст, публицисти и районни медии.

В това издание ще бъдат одобрявани планове в пет области:

#BeGreen ще окаже поддръжка на хрумвания, свързани с опазването на околната среда;

#BeLocal е с фокус поощряване на културата и запазване на историческото наследство;

#BeActive адресира начинания, свързани с дейния метод на живот;

#BeFair е ориентирана към планове за обществена правдивост и равенство;

#BeVocal ще поддържа медийни и журналистически проекти;

Ще бъде даден и специфичен грант под патронажа на проф. доктор Диана Ковачева, омбудсман на Република България. Той ще бъде част от категорията #BeFair и ще е ориентиран към поддръжка на децата със специфични просветителни потребности.

Всички кандидатури ще бъдат приемaни посредством онлайн формуляр в новата платформа на самодейността. Максималният размер на финансиране ще бъде както следва:

 граждански организации - до 15 000 лева

 младежки групи – до 5 000 лева

 регионални медии - до 7 000 лева

 журналисти – до 3 000 лева

Всички финансирани планове следва да бъдат осъществени в границите на до 12 месеца. Всеки получен план ще премине през три стадия на оценяване, а през януари 2024 година утвърдените планове ще бъдат оповестени.

Инициативата се осъществя в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес. От тази година към програмата се причислява и Асоциацията на европейските публицисти – България, които съветват категорията #BeVocal.

Повече информация за самодейността може да откриете на формалния уебсайт:.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР