Започва серийното производство на модела ID.4 в завода в Цвикау

...
Започва серийното производство на модела ID.4 в завода в Цвикау
Коментари Харесай

Volkswagen ускорява електрическата си офанзива


Започва серийното произвеждане на модела ID.4 в завода в Цвикау

Като следва образеца на пионера ID.31), вторият модел от семейството ID. също влиза в серийно произвеждане
• Процесът на произвеждане на първия електрически SUV модел на Volkswagen в немския цех в Цвикау още веднъж е безпристрастен във връзка с въглеродните излъчвания
• Ралф Брандщетер, изпълнителен шеф на марката Volkswagen - " С ID.42), Volkswagen прибавя напълно електрически модел в своята гама от оферти в компактния SUV сегмент - най-бързо растящият сегмент на международния авто пазар. "

Електрическата атака на Volkswagen продължава да набира скорост - серийното произвеждане на ID.4, първият напълно електрически SUV модел на марката, започва в завода в Цвикау. Световната премиера на ID.4 ще последва в края на месец септември. С тази стъпка марката Volkswagen акцентира своята поредна упоритост да се трансформира в международен водач на пазара на електрическа подвижност. За тази цел в интервала до 2024 година групата ще направи вложения в размер на към 33 милиарда евро, 11 милиарда от които са заделени за марката Volkswagen. През 2025 година марката чака размерът на произвството да доближи 1,5 милиона електрически автомобила.

" В лицето на новия ID.4, марката Volkswagen прибавя напълно електрически модел в своята гама от оферти в компактния SUV сегмент - най-бързо растящият сегмент на международния авто пазар ", означи Ралф Брандщаттер, изпълнителен шеф на марката Volkswagen. „ След ID.3 това е вторият модел, който употребява софтуерната основа на новата модулна платформа за модели с електрическо задвижване (MEB). В бъдеще автомобилът ще се създава и продава на пазарите в Европа, в Китай, а по-късно и в Съединени американски щати. По този метод ние ще увеличим размера на производството на платформата MEB в международен мащаб и ще сложим икономическата основа за триумфа на нашата ID. фамилия от модели. "

Отговорният за електрическата подвижност член на управителния съвет Томас Улбрих на собствен ред показа - „ Движим се тъкмо по график с процеса на промяна на марката Volkswagen по пътя към електрическата подвижност. След ID.3 в този момент своя път поема и ID.4. Отчитайки сериозните провокации пред международното общество през последните месеци, сполучливият старт на серийното производството на новия ID.4 е извънредно достижение, за което желая особено да изкажа своята благодарност и признателност към екипа на Volkswagen в Саксония и всички членове на ID. екипа. Вторият модел от ID. семейството към този момент слиза от поточната линия, на която до напълно наскоро се произвеждаха aвтомобили с мотори с вътрешно горене. "

Производственото звено в Цвикау играе основна роля в прекосяването на марката към електрическа подвижност: За първи път производството в сходен по мащаби авто цех се преобразува напълно за задачите на електрическата подвижност, като вложенията в тази промяна възлизат на към 1,2 милиарда евро. Всички действия по преоборудването ще бъдат приключени в сходство с планувания график през тази година. През 2021 година, която ще бъде първата цялостна година на произвеждане на напълно електрически транспортни средства, от поточните линии на завода в Цвикау ще слязат към 300 000 електрически автомобили на модулната платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen. На тази основа заводът ще се трансформира в най-голямата и най-ефективна индустриална мощ за електрически транспортни средства (EV) в Европа и в пионер в процеса на промяна на индустриална мрежа на Volkswagen в световен мащаб. В разгара си е и подготовката за внедряване в произвеждане на електрическия SUV модел в международен мащаб. Производството на предварителната серия на ID.4 в завода Aнтинг в Китай към този момент е в ход, а американският цех на Volkswagen в Чатануга ще започва производството на ID.4 през 2022 година.

Профилът на първия напълно електрически SUV модел на Volkswagen.
Новият ID.4 употребява софтуерната основа на модулната градивна архитектура за модели с електрическо задвижване MEB (Modularer E-Antriebs-Baukasten) на Volkswagen. Това е напълно електрическа платформа, която усъвършенства опциите и усилва преимуществата, предлагани от електрическото задвижване. Благодарение на ниския коефициент на аеродинамично противодействие на каросерията от 0,28 и опцията за потребление на разнообразни по мярка акумулаторни акумулатори, новият ID.4 може да измине над 500 километра (според WLTP) с едно зареждане. Модерната компановъчна скица разрешава постигането на изключително необятен интериор, а внушителните пропорции придават ултрамодерен тип на външността на ID.4.

Първоначално SUV моделът ще се предлага във версия със задно предаване, а на по-късен стадий в гамата ще се добави и версия с напълно електрическо задвижване на всички колела. Акумулаторната батерия с високо напрежение е ситуирана на правилото на сандвича в подовата конструкция на каросерията и по този начин спомага за постигането на невисок център на тежестта, който наред с извънредно положителния баланс в разпределението на натоварването на предния и задния мост подсигурява оптимална динамичност на пътя. Подобно на всички коли, употребяващи основата на новата модулна платформа за модели с електрическо задвижване (MEB), интериорът на ID.4 ще бъде извънредно необятен с помощта на изключително компактните размери на системата за електрическо задвижване. Интериорът на SUV модела с нулеви излъчвания се отличава с ясно структурирано арматурно табло и цялостна цифровизация, а ръководството на функционалностите се реализира значително посредством сензорни панели и интуитивно гласово ръководство с естествени изречения.
Неутрално във връзка с въглеродните излъчвания произвеждане на ID.4

Моделите ID.4 и ID.3 са значими крайъгълни камъни в историята на марката Volkswagen, която се насочва към реализиране на цялостна индиферентност във връзка с въглеродните излъчвания в интервала до 2050 година - природосъобразна цел, съобразена с директивите за запазване на климата, залегнали в Парижкото съглашение. Подобно на ID.3, новият електрически SUV модел ID.4 показва нови, извънредно високи стандарти за устойчива подвижност - индустриалният развой в завода в немската провинция Саксония е изцяло неутрално във връзка с въглеродните излъчвания и всеки образец от новия електрически SUV модел ще премине в ръцете на новите си притежатели с въглеродно безпристрастен отпечатък. В производството на високоефективните акумулаторни кафези за ID.4 също се употребява извънредно и единствено „ зелена " електрическа енергия.

Мощен индустриален клъстер за електрически транспортни средства в немската автомобилна промишленост.
С решителното си нахлуване в областта на електрическата подвижност, компанията Volkswagen дава своя значим принос за опазването на климата и по този метод основава дълготрайни вероятности за към 100 000 свои чиновници в немските си фабрики. Освен заводът в град Цвикау, основна част от производството на електрически коли са и индустриалните мощности за елементи, градивни възли и елементи в Брауншвайг, Касел, Залцгитер и Волфсбург. В тях се създават основни съставни елементи като електромоторите и акумулаторните системи на новите модели. От 2021 година се планува ID.3 да бъде създаван и в „ Стъклената манифактура " в Дрезден. Според проектите на компанията, автомобилните фабрики в немските градове Емден и Хановер също ще стартират произвеждане на електрически транспортни средства от 2022 година.

източник: www.volkswagen.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР