Започва сериозна проверка за инцидента край Резово, при който днес

...
Започва сериозна проверка за инцидента край Резово, при който днес
Коментари Харесай

Започва проверка за катастрофата с военния камион


Започва сериозна инспекция за случая край Резово, при който през днешния ден следобяд, в осъществяване на задача по логистична поддръжка на силите и средствата на Министерство на вътрешните работи по защитата на българско-турската граница, товарен автомобил от Въоръжените сили, с висока проходимост, е претърпял пътен случай. Това сподели министър председателят пред публицисти. Той го дефинира като трагичен случай.

" Говорих и с министър Рашков, както и че транспортното средство е било на Министерството на защитата ", разяснява министър-председателят. Той сподели, че съжалява за случилото се, само че е случай, който би трябвало да се проверява деликатно.

По думите му, на премиера е докладвано, че починалите са мигранти. Петков добави, че със стоплянето на времето още веднъж се ускорява натискът по границата, ще се ускори и защитата. 

По информация на Министерството на защитата, починали са двама непознати жители, транспортирани в автомобила. Други 10 са ранени и са настанени в болница. Пострадали са и двама български военнослужещи, единият от които - лидер на камиона. Двамата са с повърхностни пострадвания и са откарани в болнично заведение за по-обстоен обзор. 

Премиерът участва на церемонията " Годишни награди за виновен бизнес-2021 година ", съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР