Започва се от днес. Мощни магнитни бури ще ни връхлетят.

...
Започва се от днес. Мощни магнитни бури ще ни връхлетят.
Коментари Харесай

НАСА бие тревога за мощни магнитни бури

Започва се от през днешния ден. Мощни магнитни стихии ще ни връхлетят. Явлението ще продължи цели пет дни и ще завърши чак в четвъртък. За това предизвестиха от НАСА и прецизираха, че това ще бъдат най-мощните изригвания за месеца. Геомагнитната прогноза сочи, че неподходящите условия ще са най-засилени през днешния ден, а с всеки минал ден мощта им ще понижава, до момента в който не изчезне дефинитивно в четвъртък. Лекарите пък напомнят, че явлението има отрицателно въздействие върху по-чувствителните хора.

То постоянно е причина за главоболие, световъртеж, гадене, а в по-редки случаи и за меланхолия. Най-податливи на магнитните стихии са възрастните хора и децата, сърдечно болните, претърпелите инфаркт.

Някои хора подвигат кръвното си налягане по време на сходни изригвания. В тези интервали се регистрират повече хипертонични рецесии. „ Не съществува чисто научно пояснение на този феномен, само че е безспорен факт, че много пациенти се усещат зле по време на магнитните стихии “, показа експертът по инвазивна кардиология доктор Николай Копаранов.

Според редица проучвания в тези дни понижава изработването на хормона мелатонин, който спомага за адаптирането. Установено е също, че се отделят повече от “хормоните на напрежението ” – адреналин и кортизол.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР