Започва ремонтът на участъка от пътя Своге-София, съобщиха от Агенция

...
Започва ремонтът на участъка от пътя Своге-София, съобщиха от Агенция
Коментари Харесай

Стартира ремонтът на трагичния участък от пътя Своге-София

Започва ремонтът на сектора от пътя Своге-София, оповестиха от Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Участъкът от водостока, преди тежкия пътен случай до моста над река Лесковдолска, ще се фрезова през днешния ден. Дейностите ще се правят без прекъсване на придвижването в една лента. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост поради извършващите се строителни работи, допълниха от АПИ.

Утре, когато ще се преасфалтира секторът, придвижването по пътя Своге - София ще бъде спряно. Обходните направления за леките коли са по пътя София - Монтана и Своге - Искрец - Бучин Проход.

Тежкотоварните камиони и рейсовете, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, с цел да не влизат в Искърското дефиле, ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград, допълниха от АПИ.

Със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов през идната седмица ще бъде направена ревизия на пътната сигурност и обзор на цялостното положение на сектора от пътя Своге - София. В инспекцията ще вземат участие специалисти от АПИ, Института по пътища и мостове и външни инспектори по пътна сигурност. На целия близо 82-километров сектор на пътя Мездра - Ребърково - Елисейна - Своге - Нови Искър, ремонтиран от Сдружение " Трейс Своге ", ще бъдат взети асфалтови проби от цялото трасе, с цел да се ревизира качеството на положения асфалт.

Служители на ОПУ-София в събота и неделя са създали оглед на всички пътни знаци и където е било належащо е отстранена избуялата от дъждовете растителност за обезпечаване на по-добра видимост за водачите.

Сдружение " Трейс Своге " е отстранил и установените недостатъци по пътя. Изкърпени са всички дупки и неравности. Това е секторът малко след тунел " Елисейна " до Своге. Ремонтирани са и две пропадания - след разклона за село Ромча, и при Искърското дефиле, показаха от АПИ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР