Започва ремонтът и прекаптиране на авариралия преди 4 месеца 103-градусов

...
Започва ремонтът и прекаптиране на авариралия преди 4 месеца 103-градусов
Коментари Харесай

Започва ремонтът на един от най-известните гейзери в България

Започва ремонтът и прекаптиране на авариралия преди 4 месеца 103-градусов гейзер, който е атракцията, привличаща туристите, и емблемата на Сапарева баня, сподели за БНР кметът на курортния град Калин Гелев.

Договорът е с пловдивска компания, която единствена в страната има лиценз за осъществяване на такива геотермални поправки и оборудвания.

Изригващият на всеки 20 секунди до 20 метра дирек гейзер аварира през май - положената преди повече от 50 години тръба се спука на към 400 м дълбочина. Налягането падна, гейзерът беше спрян.

С помпи от извода през цялото лято се подава вода за хотелите и къщите за посетители, за басейните, плажовете и почивните бази и балнеообекти.

По закона за публичните поръчки, каквото беше условието на Министерство на околната среда и водите, беше избрана компания от Пловдив, която ще извърши ремонта за над 100 хиляди лв., сподели кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

" Срокът на осъществяване е 20 дни, което не е малко, такова им е желанието. Ние като имаме изясненост, тогава уведомяваме притежателите на хотели, ползватели на минерална вода, че ще им се наложи най-малко 10-ина дни да си помислят хубаво по кое време можем да почнем работа. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР