Започва регистрацията за класиране на кандидат-студентите в Софийския университет Св.

...
Започва регистрацията за класиране на кандидат-студентите в Софийския университет Св.
Коментари Харесай

Стартира записването за Софийския университет

Започва регистрацията за класиране на кандидат-студентите в Софийския университет " Св. Климент Охридски " за образователната 2022/2023 година, оповестява пресцентърът на висшето учебно заведение.
  
Процедурата по вписване за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се прави само на адреса: https://online.uni-sofia.bg с линк от основната страница на Университета - http://www.uni-sofia.bg.

Достъпът до електронния портал изисква наложителна начална регистрация посредством годни персонални данни и годен адрес на електронната поща.

Кандидат-студентите се записват за класирането в период от 8:30 часа на 13 юни до 17:00 часа на 1 юли 2022 година Таксата за присъединяване в класирането е 30,00 лв..

Документите за присъединяване в класирането са:

1. Заявление за кандидатстване, попълнено в електронната система, като се изисква наложителна начална регистрация посредством годни персонални данни и годен адрес на е-поща (кандидат-студенти, взели участие в конкурсни изпити не е належащо да вършат нова начална регистрация).
2. Сканирано копие на дипломата за приключено приблизително обучение.
2.1. Завършилите небългарски учебни заведения показват сканирано копие на удостоверението за приключено приблизително обучение, издадено от Министерството на образованието и науката (МОН) или от Регионалното ръководство на образованието по местоживеене, съдържащо преизчислените по шестобалната система оценки по обособените предмети.
3. Платена такса за присъединяване в класирането.

За сполучливо приключена регистрация се смята такава, при която на претендента е генериран входящ кандидатстудентски номер. Регистрацията се смята за годна и се добива право за присъединяване в класиране след утвърждение на направения от претендента запис с прикачени документи и получен входящ номер на регистрацията.

Подадените документи важат за кандидатстване по едно и също време за образование със средства от държавния бюджет за прехрана на образованието и за образование против възнаграждение, както и за постоянна и задочна форма, в случай че са тъкмо попълнени и претендентът дава отговор на нужните условия за класиране.

Не се вършат промени и допълнения във към този момент валидиран кандидатстудентски запис с получено утвърждение на документите и генериран входящ номер.
Не се одобряват документи, изпратени по пощата.

Първият стадий на класирането се прави на 5 юли 2022 година Вторият стадий на класиране се прави на 12 юли 2022 година Третият, финален, стадий на класирането се прави на 19 юли 2022 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР