Започва разчистването на отломките в Дома за възрастни хора в

...
Започва разчистването на отломките в Дома за възрастни хора в
Коментари Харесай

Търсят доброволци за ремонта на дома за възрастни в Рояк


Започва разчистването на отломките в Дома за възрастни хора в село Рояк, където пожар лиши живота на 9 души. Екип на БНТ-Варна първи влезе в опожарената постройка. Собствениците на дома разчитат на помощта на доброволци, с цел да стартира ремонтът на покрива по-скоро. Според тях, в случай че времето разреши, след два месеца възрастните хора ще могат да се върнат по стаите си.

12 дни след пожара гледката в Дома за остарели хора към момента е ужасяваща. Щетите от огнената буря са огромни. Преди да стартира ремонтът обаче, би трябвало да се разчистят отломките.

" Ще влязат майстори, които да разчистят тотално структурата и всичко, което е изгоряло, всички парчета, с цел да може да се стартира и самият ремонт и възобновяване ", сподели Милена Мазурик, шеф на дома.

Най-засегнат от огнената буря е третият етаж на постройката, където са били настанени починалите в пожара. Голяма част от покривната структура е изгоряла и е изцяло разрушена след пожара.



По време на ремонта ще се подменят към 200 квадратни метра от покривната структура.

" Имаме ориентировъчна сметка за възобновяване на покрива, която е към 70 000 лв.. Оттук нататък всичко ще бъде концентрирано върху възобновяване и ремонта, тъй че всеки, който има предпочитание да помогне, е добре пристигнал ", изясни Мазурик.

Хора от цялата страна не престават да вършат дарения, само че те са за ремонтните действия.

" Един човек подари багра. Звъннаха ни от един манастир, че желаят да дарят дървен материал. Мисля, че съпричастността продължава, за което съм доста признателна и признателна. Вярваме, че в действителност с общи старания и благодарение на хората, които имат открити сърца, ще успеем в период и оптимално удобно да приключим възобновяване на дома ", съобщи шефът на дома.

Докато продължава ремонтът, оживелите след пожара са подслонени в общинския хотел в село Аспарухово. Там те могат да останат през цялата зима.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР