Започва проверка по случая с починалата родилка от Горна Оряховица.

...
Започва проверка по случая с починалата родилка от Горна Оряховица.
Коментари Харесай

Защо се стигна до мистериозната смърт на 21-годишната родилка

Започва инспекция по случая с умрялата родилка от Горна Оряховица. 21-годишната Денислава умря след раждане със секцио и затруднение след него.

Цезаровото сечение е осъществено в болничното заведение в Горна Оряховица, само че поради масиран кръвоизлив родилката незабавно е превозена в болничното заведение във Велико Търново. Медиците там са създали опит да я спасят, само че поради сериозни витални показатели настъпва съдбовният край. 

На 20 август сутринта Денислава постъпва в болничното заведение в Горна Оряховица с просрочен термин. Заради заплаха от преносване я оставят за наблюдаване, като вършат опити да провокират раждане. След като не съумяват, лекарите насрочват дата за секцио с експлицитното единодушие на родилката.

" В 10 часа ми се обади и сподели, че съм горделив татко и сподели да отида, тъй като ние нямаме брак, да припозная детенцето. През времето, в което аз я чаках, я чувах по какъв начин стене от болежка. Акушерката ми сподели, че ѝ оказват помощ и промиват самата интервенция. В 2:20 ми се звъни от болничното заведение в Горна Оряховица и ми се споделя, че Денислава има доста огромно усложнение и е изпратена в Търновската болница ", разказа приятелят ѝ Кристиян Любенов. 

" Всички в болничното заведение, освен в АГ отделението, сме меко казано, шокирани. От активността на екипа не е открит какъвто и да е било пропуск. Действали са в условия на неотложност по най-бързия метод. Около час след секциото е почнал този кръвоизлив, който е бил извънредно солиден ", посочи шефът на МБАЛ Горна Оряховица, доктор Иван Иванов.

Родилката по неотложност е превозена в регионалната болница във Велико Търново. Бебето, което е в устойчиво положение, остава в Горна Оряховица.

" В 3:30 излезе една лекарка и сподели да подписваме животоспасяваща интервенция, не могат, изтърват я. Просто споделиха, че виталните показатели на момичето са сериозни и шансът да се оправи е най-малък ", споделя Кристиян.

Денислава издъхва в реанимацията в петък в 22 часа.

" Двата дни бяха най-тежките, които сме имали. Да си погребеш детето, това е най- гадното нещо ", не крие тъгата си бащата Стоян Стоянов. " Чакаме да излязат всички протоколи, резултатите от аутопсията ", прибавя майката Елена Стоянова.

Близките са безапелационни, че ще стигнат до край в търсене на истина за гибелта на Денислава. В болничното заведение в Горна Оряховица е назначена вътрешна инспекция по случая, чакат се инспекции от организация " Медицински контрол " и способени органи. През тази седмица би трябвало да бъде изписано бебето.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР