Започва проверка от правосъдния министър дали марин Божанов – Натриуса

...
Започва проверка от правосъдния министър дали марин Божанов – Натриуса
Коментари Харесай

Започва проверка от правосъдния министър – защитено лице ли е бил Нотариуса

Започва инспекция от правосъдния министър дали марин Божанов – Натриуса е бил предпазено лице. Разследващият публицист Николай Стайков изнесе данни в границите на извършеното чуване, че Мартин Божанов – Нотариуса е бил със специфичен превоз и защита, каквато се дава на лица, които са предпазени в границите на наказателното произвеждане.

Поех институционален ангажимент да извърша инспекции в границите на Министерство на правораздаването дали е предоставена такава отбрана и да се обясни тази част от проблема.

Това съобщи правосъдният министър Атанас Славов след съвещанието на Съдийската гилдия към Висшия правосъден съвет (ВСС). На него бяха изслушани изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, арбитър Владислава Цариградска и проверяващият публицист и съосновател на фондация „ Антикорупционен фонд “ Николай Стайков по отношение на проблема Мартин Божанов – Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с така наречен частен клуб за магистрати

“Би било в действителност доказателство за доста висока степен на защита и навлизане на тази незаконна мрежа в органите на съда и прокуратурата, в случай че това тъкмо лице е употребило такава отбрана ”, добави Славов. Той увери, че във връзка с двамата магистрати, които са били заплашвани, ще бъде задействана системата на Министерство на правораздаването. Така че да бъде обезпечена отбрана.

Според него казусът в потребление на СРС-та против магистрати. Но и като цяло е доста сериозен. Славов разяснява, че би трябвало да се приготвят законодателни промени. Които да подсигуряват, че няма да се визира независимостта на съдиите и прокурорите, когато СРС-та се изпозлват против тях.

Източник – БГНЕС

Още вести четете в рубрика „ Крими&Темида “
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР