Започва поголовен хаос с ТЕЛК!‼️От ВМРО предупреждаваме, че иде тотален

...
Започва поголовен хаос с ТЕЛК!‼️От ВМРО предупреждаваме, че иде тотален
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Започва поголовен хаос с ТЕЛК!

„ Започва повсеместен безпорядък с ТЕЛК!‼️От Вътрешна македонска революционна организация предизвестяваме, че иде цялостен безпорядък с решенията на ТЕЛК. Възможно е хиляди, десетки хиляди инвалиди да останат без експертно решение или да осъмнат с понижен % приета инвалидизация (нетрудоспособност). “ За това алармира във фейсбук общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

SafeNews разгласява целия текст без редакторска интервенция.

Започва повсеместен безпорядък с ТЕЛК!
‼️От Вътрешна македонска революционна организация предизвестяваме, че иде цялостен безпорядък с решенията на ТЕЛК. Възможно е хиляди, десетки хиляди инвалиди да останат без експертно решение или да осъмнат с понижен % приета инвалидизация (нетрудоспособност).

От 20 юни влиза промяната на кабинета Денков във връзка с ТЕЛК. Т.нар. промяна е дело на доктор Асен Меджидиев и проф. Мавров, които създават тактиката за така наречен промяна. Същата е призната от кабинета „ Денков “. Задава се повсеместен безпорядък. Опасявам се, че сме на прага на голям обществен, здравен проблем, засягащ стотици хиляди човешки ориси и фамилии.

Карлос Контрера: Започва повсеместен безпорядък с ТЕЛК! 21.06.24 12:29 България е препъни камък за Лаура Кьовеши, а заплатите на магистратите по над 10 бона на месец 21.06.24 12:24 СЗО: Фалшиви медикаменти за диабет се популяризират на пазара 21.06.24 12:22 Сандвич с ешерихия коли изпрати 86 души в болница 21.06.24 12:16 Въоръжени нахлуха в къщата на Роберто Баджо и го взеха за пленник по време на Испания-Италия 21.06.24 12:15

Считано от 20 юни стартира електронно систематизиране на преписките на инцидентен принцип сред всички ТЕЛК. комисии. На процедура кабинетът „ Денков “ задължи всички държавни и общински лечебни заведения да разкрият по една, а в университетските лечебни заведения – по най-малко две ТЕЛК комисии. Едномесечният период за това изтича на 19 април. А от 20 юни заявките за ТЕЛК би трябвало да се разпределят електронно на инцидентен принцип, сред всички комисии в страната от система. Дали тази система е подготвена и ще проработили – не знам.

До 19 април в страната трябваше да бъдат разкрити към нови 80 ТЕЛК комисии във всички държавни и общински лечебни заведения. В университетските лечебни заведения – най-малко две. Какво се случва обаче, в случай че няма експерт или даже експерти по избрани болести? Давам образец – в случай че в Света Екатерина се паднче за разглеждане кореспонденция на човек с очно заболяване – кой ще го освидетелства, тъй като там офталмология няма?

Комисиите към този момент ще работят единствено по документи. Ще се стигне до цялостен безпорядък, евентуално и до доста оспорвания за % неработоспособност. Срокът да излязат с решение е 3 месеца, дали ще се съблюдава – двоумя се.

Въобще основан е следващият нормативен и административен безпорядък сякаш с благовидното опрощение, че по този начин се борят злоупотребите. За мен методът „ единствено по документи “ ще сътвори още по-голяма база за злоупотреби и за ощетяване на жители в потребност. “

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Още вести четете в: Коментари За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР