Започва почистването на незаконното гето в столичния район Лозенец. След

...
Започва почистването на незаконното гето в столичния район Лозенец. След
Коментари Харесай

Георги Георгиев, СОС: Новосформираното гето в район “Лозенец” ще бъде премахнато

Започва почистването на противозаконното гето в столичния регион Лозенец. След сигнал на жители, че в няколко незавършени жилищни здания са се самонастанили жители, които основават редица проблеми на живеещите в съседство, ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев отиде на място и се срещна с хората от региона.

" Гражданите, с които се срещнах, се оплакаха от систематичен тормоз, обири и похищения, породени от новите им съседи, които нямат право да употребяват невъведени в употреба здания и живеят в тях без електричество и течаща вода. Инвеститорите в жилищните здания са бездействали и по тази причина се е стигнало дотук. Оказва се, обаче, че казусът е доста по-голям. Незаконни жители има в още 7 здания в комплекса. С жителите и представители на Министерство на вътрешните работи направихме оглед на изоставените жилищни здания. Те не бяха заградени или обезопасени. Превърнали са се в сметища с рискови шахти и нападателни бездомни кучета. Представителите на Министерство на вътрешните работи, с които обърнахме внимание на казуса, си влязоха в ролята и направиха инспекции на самонастанилите се лица, които са трансформирали незавършения комплекс в гето ", разяснява Георгиев.

Шефът на градския парламент изиска незабавна инспекция на собствеността на постройките от районния кмет на Лозенец Константин Павлов, който има пълномощия да направи инспекции, да разпореди обезопасяване на постройките и да санкции притежателите за проявената от тях безнаказаност.

" Очаквам незабавна реакция от кмета на региона. Не мога да си обясня бездействието му до този миг. По предписание на заместник-кмета по екология Десислава Билева Оперативна програма " Екоравновесие " направиха инспекция за бездомните кучета в региона, които са тормозили децата и техните родители ", уточни още Георги Георгиев.

" Благодаря на жителите, които се обърнаха към нас, настояванията им са рационални и по тази причина реагирахме незабавно с Министерство на вътрешните работи. Ние вършим всичко по силите си, с цел да е ясно, че общината няма да разреши такова безсрамие в 21 век ", добави Георгиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР