Започва петата вълна на коронавируса, увеличава се заболеваемостта, увеличава се

...
Започва петата вълна на коронавируса, увеличава се заболеваемостта, увеличава се
Коментари Харесай

Сербезова: Започва петата вълна

Започва петата вълна на ковид, усилва се заболеваемостта, усилва се броят на приетите в болница. Това съобщи пред " Дарик радио " здравният министър Асена Сербезова.

Тя разяснява, че в страната към момента господства Делта разновидността, само че Омикрон заразява по-лесно, заразява и имунизирани и ще стане преобладаващ.

" Някои специалисти считат, че петата вълна може да е последна, а този вид да остане като финален ", разяснява още тя.

Министърът обаче сподели, че няма никакви гаранции за това и е безапелационна, че отбрана от тежко протичане на болестта е да се спазването противоепидемичните ограничения и имунизацията. Тя добави, че обстоятелствата демонстрират, че противоепидемичните ограничения лимитират разпространяването на ковид. Сербезова счита, че ограниченията са довели и до спад в разпространяването на други респираторни болести.

" Повишава се броят на имунизираните във всички групи, за последните три дни са сложени над 100 хиляди дози ваксини ", съобщи тя и уточни, че при този растеж е рано да се разяснява въвеждането на нови тласъци.

Сербезова повтори, че все още не се чака прекосяване към онлайн образование, тъй като не се следи внезапно повишение на заболеваемостта на децата.

Тя изясни, че преди този момент са вероятни други ограничения като прекъсване на извънкласните действия, както и по-честото тестване.

" Започна вътрешна инспекция по процедурите за пазаруването на тестванията, а също така се прави и външна инспекция, като материалите са в прокуратурата ", добави Сербезова по въпроса с инспекцията на КПКОНПИ за тестванията за учениците и по какъв начин е извършена публичната поръчка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР