Започва първият месец, който ще ни напомни, че идва и

...
Започва първият месец, който ще ни напомни, че идва и
Коментари Харесай

Синоптиците се разминаха в прогнозите за ноември

Започва първият месец, който ще ни подсети, че идва и зимата. Средните температури ще са сред 5 и 10 градуса. Най-ниските, които чакаме ще са сред минус 3 до минус 8 градуса. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките Анастасия Стойчева. " Към края на първото десетдневие чакаме повече превалявания. През второто десетдневие към 15-17 чакаме намаляване на температурите и повече превалявания. Тогава на по-високите места дъждът ще минава в сняг.

В последното десетдневие ще има малко по-спокойно време с най-вече антициклонален темперамент, което значи, че ще има условия за мъгли ", съобщи тя. Всеки два-три дни, в които имаме слънчево време след 26 октомври се титулуват с израза " циганско лято ". Ще има температури даже до 15 градуса, което значи, че в дадени интервали ще усетим слънчевите лъчи и няма да е толкоз студено ", съобщи Стойчева.

Топ климатологът на България Георги Рачев също направи прогноза за месец ноември. " От четвъртък до вторник има възможност времето у нас да бъде прелестно. Сутрин температурите ще бъдат 4-5 градуса, само че на обед твърдо скачат над 13-14 градуса. " Тази своя прогноза климатологът доцент Георги Рачев дефинира като първата серия от циганското лято, което ни чака през ноември. " От 16 до 22 ноември ни чака втора серия на циганското лято ", увери той в утринния блок на Bulgaria ON AIR.

Силният вятър от последните дни през днешния ден ще бъде доста по-слаб, изключително в Западна България. Вятърът ще остане по-силен само по Черноморието.

" Утре ни чака мразовита заран без вятър. Ще отчетем първите температури, които са трайно с негативни стойности - 1-2 градуса под нулата ", уточни климатологът. " Антициклонът " Вера " заема съвсем цяла Централна Европа, а България е в нейната източна външна страна. " Вера " ще дефинира времето много дълго и не всеки път ще бъде толкоз студено ", сподели още климатологът. Според него се чака за цялата зима температурите да бъдат половин-един градус над естественото. Ще има и сняг, ще има и поледица, няма да бъде непрестанно топло, предизвести доцент Рачев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР