Започва от днес предлагането на 39 безплатни административни услуги в

...
Започва от днес предлагането на 39 безплатни административни услуги в
Коментари Харесай

Български пощи ще предлагат безплатни административни услуги в някои клонове

Започва от през днешния ден предлагането на 39 безвъзмездни административни услуги в клонове на " Български пощи ", в съдействие с Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Това е пилотна самодейност, създадена взаимно с Министерство на електронното ръководство, и е първа стъпка към плана " Дигитална промяна на " Български пощи " и даване на сложни услуги. Проектът следва да се извърши в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност.

Партньорството с Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта ще обезпечи достъп до огромен брой административни услуги в региона на общественото подкрепяне.

" Български пощи " възвърнаха заплащането на локални налози и такси

Продажбите на винетки в пощенските станции също се възстановявт

Сред тях са заявяването на целева помощ за отопление, издаването на служебна записка за засвидетелствуване на регистрация на търсещо работа лице и отпущането на еднократна помощ при раждане на дете .

Първите пощенски станции, които ще оферират услугите, с изключение на в София, са в дребни обитаеми места, в които пощите са едно от дребното останали държавни институции. Първите шест пощенски станции са:

Централна поща в гр. София

с. Селановци, област Враца

гр. Баня, област Пловдив

с. Маринка, област Бургас

с. Крушовица, област Плевен

с. Игнатиево, област Варна.

Предлагането на административни услуги в определени пощенски станции е първа стъпка към визията на държавното управление за преобразяването на " Български пощи " в обединен център за административни услуги.

Експертите от кабинета на вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова подсигуриха обща инвестиция от над 100 млн. лева по Националния проект за възобновяване и резистентност, разясняват от Министерски съвет. С тези средства ще се извърши освежителен ремонт на над 500 пощенски станции, а над 68 млн. лева ще бъдат вложени за рационализация и цифрова промяна на цялата клонова мрежа.

Изпълнението на плана цели да усъвършенства достъпа до административни услуги в дребните обитаеми места. Същевременно ще способства и за оптималното потребление на разгърнатата мрежа от пощенски станции на сдружението, разширявайки продуктовото портфолио на оператора и създавайки нов източник на доходи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР