започва най-голямото надграждане на военния си капацитет от половин век

...
започва най-голямото надграждане на военния си капацитет от половин век
Коментари Харесай

Швеция обяви рекорден бюджет за армията и най-голямото надграждане на военните си сили от половин век насам

стартира най-голямото надграждане на военния си потенциал от половин век насам и разгласи, че ще обмисли участие в НАТО в отговор на засилената съветска военна активност в Балтийския район, Северния Атлантик и Северния полярен кръг, оповестява английският народен всекидневник The Times.
Броят на военнослужещите в армията на скандинавската страна ще се усили от 60 000 на 90 000 през идващите четири години, а годишните разноски за защита ще се усилят с 40% до 7,2 милиарда английски лири, или към 1,5% от Брутният вътрешен продукт, според бюджета, признат от депутатите в Народното събрание в Стокхолм предходната седмица, съобщи организация Фокус.
 Шведският крал с огромни рецензии поради ковид: Мисля, че се провалихме - доста хора умряха Шведският крал с огромни рецензии поради ковид: Мисля, че се провалихме - доста хора умряха
Броят на умрелите в Швеция вследствие заразяване с ковид доближи 7 802 души, което е доста повече от този в прилежащите скандина...
Дългогодишният принцип на необвързаност на страната също се слага под въпрос, откакто болшинството от народните представители гласоподаваха за първи път в поддръжка на обмислянето на участие в НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР