Започва Месецът на оралното здраве в Пловдив. За това информираха

...
Започва Месецът на оралното здраве в Пловдив. За това информираха
Коментари Харесай

Известни стоматолози преглеждат безплатно деца в Пловдив

Започва Месецът на оралното здраве в Пловдив. За това осведомиха от Регионалната гилдия на Българския зъболекарски съюз. Първата демонстрация е планувана за на следващия ден. Тя съответствува с датата 20 март, когато се отбелязва Световният ден на оралното здраве. Пред фонтана до  община Пловдив в особено построена шатра студенти по стоматология ще коментират на всички искащи изгодата от оралната хигиена върху човешкия организъм.  Заедно със студентите с искащите ще беседват и стоматолозите доктор Трифон Антонов - ръководител на Районната гилдия на Българския зъболекарски съюз в Пловдив, доктор Пламен Пламен Дойков  и доктор Радостина Щерева.

" Целта на диалозите ни с хората е да ги убедим колко  значима е профилактиката. Това е изключително значимо за децата, които би трябвало най-малко два пъти годишно да вървят на профилактични прегледи при стоматолози.  Така по-бързо ще бъдат откривани възможни кариеси и други проблеми на зъбите им, които ще оказват помощ за лекуването им. Останалите хора би трябвало най-малко един път в годината да посещават стоматолог за профилактичен обзор. По този метод ще си спестят много по-сериозни проблеми. Оралното здраве на българина не е на положително равнище и всички би трябвало да се погрижим за него ", съобщи доктор Пламен Дойков.

Той добави, че е планувано консултациите в шатрата да продължат до 12.00 часа, само че в случай че има доста искащи, на всички хора ще бъде отговорено изчерпателно. Следващото забавно събитие от Месеца на денталното здраве е планувано за 24 март, събота. Тогава от 10.30 до 13.00 часа в Катедрата по детска дентална медицина на Стоматологичния факултет на бул. " Христо Ботев " №3 ще бъдат осъществени безвъзмездни прегледи на малчуганите от известни експерти. За всички деца са планувани дарове, а празникът ще протече под мотото " Красива усмивка ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР