„Започва масово тестване на българските граждани за коронавирус, за да

...
„Започва масово тестване на българските граждани за коронавирус, за да
Коментари Харесай

Започва масово тестване за коронавирус на българските граждани

„ Започва всеобщо тестване на българските жители за ковид, с цел да обхванем по-голяма част от популацията на България. Имаме 20 000 PCR теста, чакаме още доставки и дарения. Това е пътят, по който ще вървим - всеобщо тестване”, разгласи здравният министър Кирил Ананиев.
Той дойде в Банско с премиера Бойко Борисов. Двамата ревизираха по какъв начин върви работата в поликлиниката в града.
„ Има облекла, има оптимално защитни средства, работят в цялостен размер, тъй че всеобщо да се тестува града, както и прилежащия - Разлог”, съобщи Борисов.
„ Имаме над 20 000 PCR теста, още чакаме, платили сме на Южна Корея, тъй като споделят, че оттова са най-хубави, отворихме нови лаборатории, действаме”, сподели още Борисов.
Здравният министър посочи, че по сметката на здравното министерство от дарения към този момент са събрани над 4 милиона лв., които ще бъдат употребявани и за защитни средства, и за проби.
„ Днес излезе отчетът на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, в който се показва, че България, с помощта на тези ограничения, които предприе, е преди всичко по минимален брой болни и на трето място на умряли на 100 000 души”, изясни Ананиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР