Започва масова ваксинация на заетите в туристическия бранш. Целта е

...
Започва масова ваксинация на заетите в туристическия бранш. Целта е
Коментари Харесай

Започва масова ваксинация на заетите в туристическия бранш

Започва всеобща имунизация на заетите в туристическия отрасъл. Целта е повече сигурност, която да докара повече туристи през летния сезон.

Целият непрекъснат личен състав на един от хотелите в курорта „ Св. Св. Константин и Елена “ към този момент е имунизиран против COVID-19. Сега се приготвя имунизацията на чиновници, които ще постъпят на работа през идващия месец.
Очаква се имунизацията в сектора да премине на няколко стадия.

„ Ще бъдат имунизирани мениджмънта и непрекъснато заетите. Ще бъдат имунизирани може би чиновниците в заведения, в клубове. Ще бъдат имунизирани чиновници, които работят в целогодишни хотели “, разяснява Илин Димитров, ръководител на Варненската туристическа камара.

Вторият и третият стадий на имунизация би трябвало да обзет чиновниците, които са наети директно преди най-силните месеци в летния туризъм. Във Варна и региона са разкрити 25 пункта, където ще бъдат поставяни ваксини.

„ Около 30-40 хиляди души чакаме да се имунизират от сектора за началото на сезона. Имаме подготвеност в границите на месец май да се случи това “, споделя регионалният шеф на Варна Стоян Пасев.
До 10 май във Варна ще дойдат общо към 50 хиляди дози РНК ваксини, като паралелно с имунизацията в туристическия отрасъл, ще бъдат отворени и „ зелените коридори “.

От туристическия отрасъл би трябвало до сряда да подадат описите с хора, които предпочитано ще бъдат имунизирани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР