Започва лидерската среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната - Демократична

...
Започва лидерската среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната - Демократична
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ сядат на масата на преговорите ВИДЕО

Започва лидерската среща сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” в Народното събрание.

На масата за диалози от страна на ГЕРБ-СДС седнаха Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Даниел Митов и Румен Христов.

Представителите на ПП-ДБ на срещата са Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев. 

Срещата е по самодейност на ГЕРБ, а задачата е да се обсъдят опциите за сформиране на държавно управление с първия мандат.

„ От резултатите от изборите това са партиите, които са се представили най-добре на последните два вота. Считаме, че в сегашната обстановка би трябвало да намерим метод да съставим държавно управление дали в първия, или във втория мандат. Отиването на нови избори ще даде същия или сходен резултат ”, счита Борисов, представен от Нова.

Лидерът на ГЕРБ счита, че двете партии би трябвало да употребяват времето в Народното събрание за приемането на бюджет с 3% недостиг. „ Да го създадем дружно и отговорно ”, прикани той.  

„ Винаги сме подготвени да приказваме за политики, само че държавно управление с първия мандат няма да подкрепим ”, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков.

Той акцентира, че целите за обединението ПП-ДБ са постигането на 3% бюджетен недостиг, запазването размера на налозите, избягването на съкращения в обществената стратегия.

„ Има и други секторни политики, за които сме отворени да приказваме – енергетика, правосъдна промяна ”, сподели още Петков.

Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС акцентира, че диалозите с специалисти от Министерството на финансите за бюджета би трябвало да стартират безусловно от на следващия ден. Депутатът се обърна към сътрудниците си от ПП-ДБ с думите: „ Водим диалог за политики и имаме консенсус по част от тях. Но желая да напомня, че те може да се развиват, единствено в случай че има държавно управление. Защото, в случай че Народно събрание се разпусне след два месеца, даже да работим непрекъснато, аз съм черноглед, че ще успеем да приемем повече от половината политики ”.

Борисов прикани ПП-ДБ да им показа състав на кабинет. „ За да забележим какво оферирате и да мислим, в случай че отидем до подобен вид. Мисля, че ме разбирате. С господин Петков сме си дали прошка и нищо в нашите връзки не затруднява вършенето на работа. Фактът, че сме тук, е индикативен ”, добави той.

От своя страна Петков посочи: „ Ние осъзнаваме, че вие сте първата политическа мощ в този миг и сме в границите на вашия мандат. Уважаваме вашето първо право да извършите своя избор. Имате избора да говорите и с другите политически сили ”.

След тази имитация Борисов прекъсна съпредседателя на ПП-ДБ, като напомни решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ: „ До привършване на всички диалози, свързани с вас, няма да водим сходни ”, акцентира той.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР