Започва конституционната процедура по съставяне на ново правителство. Преди връчването

...
Започва конституционната процедура по съставяне на ново правителство. Преди връчването
Коментари Харесай

Започват консултациите при президента: Радев се срещна с ГЕРБ-СДС

Започва конституционната процедура по сформиране на ново държавно управление. Преди връчването на първия изследователски мандат президентът Румен Радев ще организира съвещания с шестте партии, показани в 49-ото Народно заседание.

Първата консултация е с представителите на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, Деница Сачева и Теменужка Петкова.

„ Конституционният законодател е планувал консултациите, с цел да се подкрепи съставянето на държавно управление, да се изяснят въпроси и да станат ясни началните позиции. Важен въпрос е към комплицираните връзки сред политическите сили. Готови ли сте за връчването на мандата, или имате потребност от още време? “, сподели президентът Румен Радев.

Коментарът идва на фона на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

„ За мен е значимо да има разговор. За нас е значимо да не губим взор от интереса на страната. Стабилността би трябвало да стъпи на правила и полезности. За ГЕРБ-СДС е значимо разговорът да откри общите неща, само че да се обясни по какъв начин се преодоляват разликите “, уточни вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

В 11:30 часа ще влязат „ Продължаваме промяната - Демократична България “, а следобяд и Движение за права и свободи. Във вторник диалозите не престават с партиите в съпротива.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР