Започва кандидатстването към Агенцията по заетостта за изплащане на компенсации

...
Започва кандидатстването към Агенцията по заетостта за изплащане на компенсации
Коментари Харесай

Започва кандидатстването по схемата 60:40

Започва кандидатстването към Агенцията по заетостта за погашение на обезщетения на работодатели по схемата " 60:40 ", при която страната ще поеме 60% от заплатите на чиновниците с прекратена активност поради ковид. От вторник допументи могат да подават компаниите, които са директно наранени от заповедта на министъра на опазването на здравето.

Те са от секторите " Търговия на дребно " (без търговия с коли и мотоциклети), " Сухопътен превоз ", " Пътнически и въздушен превоз ", " Хотелиерство ", " Ресторантьорство ", " Питейна активност ", " Киносалони ", " Туристическа активност ", " Артистична и креативна активност ", " Предучилищна и учебна активност " - в частта за частните детски градини, и " Спорт ". Заетите в тях са 289 000 души.

От сряда по признатото от Министерския съвет разпореждане потребност от поддръжка ще могат да декларират и фирмите от всички останали браншове без " Селско, горско и рибно стопанство ", " Финансови и застрахователни действия ", " Държавно ръководство ", " Образование ", " Хуманно опазване на здравето и обществена работа ", " Дейности на семейства като работодатели, недиференцирани действия на семейства по произвеждане на артикули и услуги за лично ползване ", както и " Дейности на екстериториални организации и служби ". Кандидатстващите работодатели от тази група би трябвало да заявяват понижаване на приходите от продажби с най-малко 20 %.

За учредените преди 1 март 2019 година - с не по-малко от 20 % през месеца, предшестващ месеца на подаване на заявката за погашение на обезщетения, по отношение на същия месец на миналата календарна година. За учредените след 1 март 2019 година - с не по-малко от 20 % през месеца, предшестващ месеца на подаване на заявката за погашение на обезщетения, по отношение на усреднените доходи за януари и февруари 2020 година

Ще би трябвало да бъде показан лист на служащите, на които ще бъдат покривани част от възнагражденията от страната. Срокът за разглеждане на документите ще е до седем работни дни от датата на подаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР