Започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите, които ще са

...
Започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите, които ще са
Коментари Харесай

Започва изплащането на великденските добавки от 70 лева за пенсионерите

Започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите, които ще са в размер на 70 лв.. Това оповестиха от Националния застрахователен институт (НОИ). Пенсионерите, които получават пенсиите си през пощенските станции, ще получат от тях и спомагателната сума.

Изплащането на добавката става с обособен пенсионен запис и ще продължи до края на април. Ако пенсионерът не успее да получи сумата в границите на този период, тя ще му бъде изплатена от териториалните поделения на Национален осигурителен институт, след поискване

Пенсионерите, които получават пенсиите си посредством банка или различен снабдител на платежни услуги, ще получат добавката под формата на спомагателен превод, като платежните им сметки ще бъдат заверени през днешния ден.

Сумата от 70 лева ще доближи до над един милион пенсионери, които получават пенсия, без добавките и обезщетенията към нея, в размер до линията на беднотия от 504 лева, в това число.

За тази поддръжка Министерският съвет одобри решение, с което утвърди спомагателен трансфер в размер на 72 милиона лв. към бюджета на държавното публично обезпечаване. Служебният министър председател изясни, че поддръжката ще доближи до хората с пенсии за застрахователен стаж и възраст, с инвалидни пенсии за трудова активност, както и получаващите пенсии, несвързани с трудова активност, които са за сметка на държавния бюджет – измежду тях са обществената пенсия за напреднала възраст, обществената пенсия за неработоспособност и наследствените пенсии от умрял родител. Великденска добавка ще получат и пенсионери с пенсии от Учителския пенсионен фонд.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР