Започва изплащането на еднократната помощ на пострадалите от наводненията във

...
Започва изплащането на еднократната помощ на пострадалите от наводненията във
Коментари Харесай

Започва изплащането на еднократната помощ на пострадалите от наводненията във Видинско

Започва изплащането на еднократната помощ на потърпевшите от наводненията във Видинска област, заяви шефът на РД " Социално подкрепяне " Венцислав Боянов.
В дирекцията е постъпила информация за 141 семейства, потърпевши от наводненията в края на предходната седмица в региона. Първи еднократната помощ от страната ще получат най-пострадалите, посочи Боянов.
От предходната седмица два екипа на дирекцията всекидневно посещават потърпевшите и разказват вредите в района. До 23 юни са подадени общо 75 заявки за погашение на помощ на потърпевши семейства във Видинска област. Помощта се отпуска по сегашен адрес, добави Боянов.
За град Дунавци, който попада в община Видин, потърпевшите обекти са 115. Посетени са 60 парцела, 60 са и подадените заявки за разпределяне на еднократна помощ. Одобрени за помощта са 35 заявки, за едно е отказано.
В община Димово потърпевшите обекти са 20. На девет семейства ще бъде изплатена помощта. Шест са засегнатите парцели в няколко села от община Кула. 
Обстановката в област Видин след падналите на 16-и, 17-и и 18 юни проливни дъждове, които нанесоха съществени вреди на десетки парцели и аграрни земи, към този момент се възстановява.
Приключило e отводняването на наранени дворове и къщи в град Дунавци, където пострадаха най-вече парцели. Сформираната общинска комисия е завършила огледа на потърпевшите семейства в града.
Техниката и наличният състав на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Видин са оттеглени от територията на градчето. В случай на появили се подпочвени води и сигнали за наново отводняване от община Видин прецизират, че ще реагират навреме.
С частна техника продължава отводняването на шахти в наводнените обитаеми места, завършили са и дейностите по изземване и загробване на удавени животни, допълват от Областната администрация във Видин. 
Областната дирекция по сигурност на храните във Видин е предоставила безплатно препарат за стерилизация в засегнатите дворове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР