Започва изплащането на добавките на пенсионерите за ВеликденКолко пари ще

...
Започва изплащането на добавките на пенсионерите за ВеликденКолко пари ще
Коментари Харесай

Какво биха могли да купят пенсионерите с великденската добавка

Започва изплащането на добавките на пенсионерите за Великден

Колко пари ще получат възрастните хора и защо ще им стигнат в магазинa ревизира екип на.



Снимка: bTV

С Румяна и икономистът Георги Вулджев отиваме дружно на пазар, с цел да разберем дали добавката от 70 лева ще ни стигне, с цел да подготвим празничната софра.

„ Цените към този момент скачат необикновено и надали със 70 лева може да се направи великденска софра такава, каквато сме си разрешавали да си създадем. Примерно, доматите надали ще има за шопска салата, тъй като цената на доматите е прекомерно висока за мене “, сподели Румяна.

Добре си вършим сметката, с цел да купим питателните артикули на най-ниска цена. Взимаме гъби на кг, тъй като в тарелката са доста скъпи.



Снимка: bTV

Агнешкото месо обичайно за великденската софра е най-скъпо в листата ни с покупки.

Цената на агнешкото - 25 лв., единствено за кг и половина, 70 лв. са отишли. Въобще на такава цена агнешко никой не може да си разреши, споделя Румяна.

С наближаването на празниците цените могат и да се усилят, предвижда икономиста Георги Вулджев. Според него обаче повишаването ще е минимално на фона на високата инфлация.

"Със сигурност обстановката става все по-зле от позиция на инфлацията и това не е проблем, който може да се реши единствено с предоставяне на някакви помощи. Цялостната прогноза и за близката една година, нали и за идната пролет, уви, не наподобява добре изобщо сега ", изяснява Вулджев.



Снимка: bTV

Според Румяна приоритет в извършването на покупки на пенсионерите е цената, а не качеството на продуктите.

Така откакто сме купили артикули за великденската софра и сме взели и по нещо за внуците, търсим багра за яйца.

След като приключихме с пазара се оказа, че половината от бюджета ни от 70 лева е изхарчен за агнешко месо. Успяхме да купим артикули, с които да приготвим великденски обяд за трима души, а сметката ни излезе към 75 лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР