Започва изграждането на нов утаител на пречиствателната станция за питейни

...
Започва изграждането на нов утаител на пречиствателната станция за питейни
Коментари Харесай

Изграждат нов утаител на пречиствателната станция в Перник

Започва построяването на нов утаител на пречиствателната станция за питейни води на Перник, което ще подсигурява потреблението на водата и от мъртвия размер на язовир „ Студена ”.

Очаква се да започва работата и по изместването на трасето на преминаващия през промишлената зона на Перник клон 2 от водопровода, където се губят огромни количества вода. Неговото създаване ще бъде финансирано от страната и ще бъде извадено от плана за водния цикъл, чиято реализация следва, с цел да няма наказания от ръководещия орган, осведоми БНР. 

Преди ден РЗИ-Перник разгласи, че във взетите в петък 24 проби от водата няма съществуване на колиформни бактери и иешерихия коли. 

„ Всички проби, взети през празничните дни от водата в Перник дават отговор на условията на Наредба 9 и не са установени отклонения в параметрите. По отношение на водата в детска градина „ Калина Малина ”, където преди дни беше открита ешерихия коли, при пробите взети след повредата няма проблеми ”, съобщи в ефира Българска национална телевизия Катя Василева от РЗИ - Перник. 

От през днешния ден оперативното управление на пернишката водоснабдителна компания се поема от основния инженер на ВиК- Стара Загора. По думите на зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков това се постанова поради влошеното здравословно положение на новоназначения пълномощник на локалното сдружение Камен Каменов.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР