Започва изграждането на най-голямото в България виенско колело. То ще

...
Започва изграждането на най-голямото в България виенско колело. То ще
Коментари Харесай

В Сандански строят най-голямото в България виенско колело

Започва построяването на най-голямото в България виенско колело. То ще бъде в град Сандански. Това заяви във Фейсбук кметът Кирил Котев.
" Новата туристическа атракция, ситуирана наоколо до подготвителното игрище на стадиона, ще бъде основна за развиването на парк Свети Врач и бъдещите му спомагателни площи и алеи на север. Благодарение на рекордните си размери и красивата панорама, колелото ще се трансформира в следващата причина туристите да посещават слънчевия ни град ", уверен е кметът.
" С диаметър от 30 метра, височината на новата облага на Сандански ще бъде над два и половина пъти по-висока от постройката на общината. Кабинките на колелото ще бъдат климатизирани (подобно на “Окото на Лондон ”) и това ще му разреши да работи целогодишно. Така посетителите ще имат невиждана до момента панорама на града, парка и Пирин планина през всички сезони.
Терените към колелото следва да се развиват. Ще се построи път до новата алея на парк Свети Врач, която пък на собствен ред ще води до новите площи на парка на север от стадиона. Към зоната ще се създадат и нови паркоместа. Всичко това ще бъде съобразено със спортуващите в тази зона. В бъдеще ще се прибавят и още доста нови зелени площи, с които ще се разшири парка. Инвестицията е частна, само че терена остава общински, предан чартърен.
Община Сандански спомага за нейното реализиране и сме сигурни, че ще провокира голям интерес, трансформирайки се в едно от обичаните места за туристите и горделивост за всички санданчани ", безапелационен е още Кирил Котев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР