Започва информационна кампания за по-чист въздух в страната ни. Много често

...
Започва информационна кампания за по-чист въздух в страната ни.
Много често
Коментари Харесай

Дори не можем да си представим колко мръсен въздух дишаме

Започва осведомителна акция за по-чист въздух в страната ни.

" Много постоянно се приказва за въздушно замърсяване, само че хората рядко го виждат. Замърсяването може да татуира нашите кръвоносни съдове и бели дробове. Когато отоплителният сезон стартира, стартира и превишаването на нормите на въздушното замърсяване. Големият проблем е в профилактиката - да не допуснем замърсяването ", съобщи зам.-председателят на здравната комисия в НС д-р Александър Симидчиев в " България заран ".

По думите му би трябвало да подтикваме институциите да си правят работата, а хората да преминат към по-екологично отопление. СЗО на 22 септември предходната година одобри нови нормативи за въздушното замърсяване, които са фрапантно по-ниски. Дори това, което сме постигнали до момента, ще се окаже, че отново сме отвън нормите, означи доктор Симидчиев.

Той даде образец, че една печка генерира замърсяване колкото 15-18 камиона, които вървят по улиците 24 часа. В столицата има към 50 000 фамилии, които се отопляват с твърдо гориво - " към 900 000 спомагателни автомобила ". Колите са без необикновен надзор какво бълват през ауспусите, акцентира гостът на Bulgaria ON AIR.

" Дишаме въздух, който е замърсен доста дълготрайно време. Фините частици полепват по стените на белите дробове и влизат в кръвоносната ни систма. Почти няма хронично заболяване, което да не се провокира и от въздушното замърсяване ", сигнализира доктор Симидчиев.

Депутатът от " Демократична България " добави, че въздушното замърсяване въздейства върху здравето и непосредствено върху стопанската система ни. Ние сме публични животинки и би трябвало да се съобразяваме с правата на всички останали. Хората, които замърсяват, би трябвало да си заплащат за това. Всички имаме един и същи въздух, настоя той.

Д-р Симидчиев се надява разсъдъкът да надделее и да се вземат виновни решения по казуса със замърсяването на въздуха. Да се отделят средства и те да доближават до хората, които имат потребност от подкрепяне за отоплението.

ЩЕ съдебна експертиза СЪСТАВИ ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ

Според доктор Симидчиев не е вид да имаме държавно управление непременно, само че и новите избори няма да решат проблемите. 

" Не е толкоз значим мандатът, а това, което ще се случи като политики. Ако нямаме правдивост, няма по какъв начин да се случат огромните проблеми. Трябва да създадем държавно управление, което да подтиква към съблюдаване на разпоредбите. Да понижим кражбите и корупцията. Ще подкрепим верните политики на " Продължаваме промяната ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР