Започва гореща политическа седмица, в която може би най-сетне ясно

...
Започва гореща политическа седмица, в която може би най-сетне ясно
Коментари Харесай

Ще оттегли ли Мария Габриел кандидатурата си за премиер днес?

Започва гореща политическа седмица, в която може би най-накрая ясно дали двете обединения, които учстват в ръководството ще се схванат. Въпросът ротация или избори остана отворен, въпреки че през вчерашния ден следобяд тематиката изглеждаше завършена - откакто договарящия екип на ГЕРБ разгласи, че диалозите с сътрудниците от ПП-ДБ са стигнали до задънена улица и единственият излаз са предварителни избори.
Прочетете още
Мария Габриел съобщи, че през днешния ден ще отдръпна кандидатурата си за министър-председател от Народно събрание, а партията ѝ няма да взе участие в договаряния за реализация на втория мандат. По думите ѝ повода за взривяването на диалозите е постъпило искане за промяна на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

През целия ден от ПП-ДБ резервираха безмълвие. Но тъкмо в 20:00 часа, министър председателят в оставка Николай Денков излезе със особено послание към ГЕРБ-СДС и ги прикани - да спазят ангажимента отпреди 9 месеца и да не хвърлят страната в безпорядък. Предложението към ГЕРБ-СДС е да се резервира съставът на на министерския съвет, а министър председател и министър на външните работи да е Мария Габриел, а Николай Денков - вицепремиер.

Мария Габриел - номинирана за министър-председател от ГЕРБ-СДС: " Ние дадохме поръчка, че можем да отстъпим за Министерство на защитата и енергетиката беше поискана промяна и в друго министерство. В Министерство на вътрешните работи. Не на непрекъснатите нови условия и не на нови и нови условия. Това безусловно изпълва групата на ГЕРБ и партията с непоносимост във връзка с отхвърли от среща, исканито ни за споделена отговорност, носено с равностойно посланичество да бъде разбрано. "

Николай Денков - министър-председател в оставка: " Обръщам се към управлението на ГЕРБ-СДС и подсещам за даденото преди 9 месеца заричане - вместо да хвърлят страната в безпорядък, дано спазят дадената дума, да подпишем съглашението и да гласуваме държавно управление с министър-председател и министър на външните работи Мария Габриел без да променяме състава на Министерския съвет. "

След обръщението на Николай Денков по Българска национална телевизия, единствен коментар от страна на ГЕРБ беше обява във Facebook на ПР-а на партията Никола Николов. В нея той декларира, че Денков се моли на ГЕРБ да се гласоподава ротация единствено на него и Мария Габриел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР