Започва Европейският месец на киберсигурността във всички държави членки на

...
Започва Европейският месец на киберсигурността във всички държави членки на
Коментари Харесай

Октомври е Европейският месец на киберсигурността

Започва Европейският месец на киберсигурността във всички страни членки на Европейския съюз. Кампанията има за цел да насочи вниманието към киберзаплахите и да увеличи осведомеността на европейските жители и организации по въпросите на киберсигурността посредством обучение и шерване на положителни практики. Тази година акцентът ще бъде върху разнообразни тематики, разкриващи потребността от смяна в поведенческите модели и представящи на потребителите подобаващи образци, които да им оказват помощ да осъзнаят рисковете, които крият новите технологии.

Европейският комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел съобщи: „ Изграждане на доверие, познания, добра информираност и резистентност са от значително значение, с цел да се защитим в непрестанно изменящата се среда на киберзаплахи. Европейският месец на киберсигурността е част от нашите по-големи старания да развиваме и поддържаме уменията си за безвредна приложимост на интернет, да прилагаме широкообхватни защитни ограничения и да създадем в действителност сигурен обединен дигитален пазар. “



Всички събития и начинания свързани с Европейския месец на киберсигурността са координирани от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) и Европейската комисия с поддръжката на страните членки. Фокусът на акцията е върху две съществени тематики: първо, върху ежедневните привички, инспекции и държание, които се изискват за сигурност онлайн, и второ, върху това по какъв начин да сме софтуерно грамотни и в същото време предпазени във връзка с бързоразвиващите се технологии. Общата цел е да се подсигурява, че жителите са наясно с рисковете онлайн и имат принадлежности, с цел да станат по-защитени и уверени консуматори.

Източник: econ.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР