Започва дисциплинарна проверка срещу шестима служители на полицията в Пловдив.

...
Започва дисциплинарна проверка срещу шестима служители на полицията в Пловдив.
Коментари Харесай

Започва дисциплинарна проверка на 6 полицаи заради голия обиск в пловдивска дискотека

Започва дисциплинарна инспекция против шестима чиновници на полицията в Пловдив. Тя е поради огромната среднощна акция за опиати в дискотека на шести май, която приключи с тъжби за несъразмерна приложимост на мощ и унизително отношение.



От Министерство на вътрешните работи през днешния ден оповестиха, че инспекцията, която беше предоставена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, към този момент е завършила. В отчета на дирекцията в Пловдив са открити данни за нарушавания от шестима чиновници. Четирима от тях са на управителни длъжности в регионалната дирекция. В резултат на заключенията в отчета стартира и инспекция за дисциплинарни нарушавания по закона за Министерство на вътрешните работи.

В хода на тази инспекция ще бъдат изяснени тежестта на провиненията, както и съответните санкции. Акцията в нощта против Гергьовден в известната пловдивска дискотека провокира необятна социална реакция и полюсни мнения " за " и " срещу " дейностите на полицията. Недоволството беше изразено в митинг на ресторантьорите, а прокуратурата стартира инспекция.

Автор: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР