Започва делото, заведено от роднините на загиналия при катастрофа Тодор

...
Започва делото, заведено от роднините на загиналия при катастрофа Тодор
Коментари Харесай

Семейството на загиналия Бараков заведе дело срещу застрахователя

Започва делото, заведено от роднините на починалия при злополука Тодор Бараков против „ Застрахователно акционерно сдружение ДаллБог: Живот и Здраве ” АД. То е осигурител по застраховката „ Гражданска отговорност ” на автомобила, ръководен от Петър Маринашки, който погуби живота на Тодор Бараков и Виктор Василев преди повече от 3 години край Кадиево. Делото ще се гледа на 29.04.2024 година от 10 часа в Окръжен съд - Пловдив. 
Прочетете още
По искане на застрахователя Петър Маринашки също ще участва на делото в роля на помощник на компанията.

Предстои да бъдат изслушвани очевидци и да се извършат голям брой правосъдни експертизи.

Припомняме, че Петър Маринашки е наказан на 5 години отнемане от независимост за това, че на 11 ноември 2020 година при ръководство на лек автомобил в региона на село Кадиево, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Тодор Бараков и Виктор Василев и е предизвикал междинна телесна щета на Николай Лисков, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции – марихуана.

Присъдата на Окръжен съд – Пловдив е доказана от Апелативен съд – Пловдив и Върховния касационен съд. Тя е постъпила в Окръжна прокуратура – Пловдив на 20 юли 2023 година и неотложно е разпоредено привеждането й в осъществяване.

По предписание на Окръжна прокуратура – Пловдив, 21 юли 2023 година, Маринашки е арестуван и отведен от чиновници на Групово дело „ Охрана “ в пандиза за осъществяване на наложеното му наказване отнемане от независимост.

Младият мъж е лишен от право да ръководи моторно транспортно средство за период от осем години, което наказване също е приведено в осъществяване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР